Акцентите от програмата на ГЕРБ за развитие на Бургаска област за мандат 2013 - 2017 г.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:49 / 12.04.2013
1587
Представяме ви акцентите от политическата програма на ГЕРБ за развитие на Бургаска област за мандат 2013 - 2017 г.

Всички акценти, заложени в регионалната програма на ПП ГЕРБ за Бургаска област, са свързани с нови работни места, увеличение на доходите на местните хора, по-чиста природа, по-добър начин на живот и нова визия за населените места.

ЗА ОЩЕ ПО-МОДЕРНА И БЕЗОПАСНА ИНФРАСТРУКТУРА

- Изграждане на пътен възел "Запад" (Товарна гара - Крайезерна). Проектът е за над 20 милиона лв. и е от изключителна важност за града, защото ще изведе тежкия трафик от него.

- Доизграждане на четирилентов път "Бургас - Слънчев бряг" - в момента се извършват довършителните дейности по отсечката "кв. Сарафово - Поморие".

- Заключителен етап от изграждането на обходния път "Малко Търново - ГКПП - Малко Търново". С този проект цялостно ще се завърши пътят Бургас - ГКПП Малко Търново; ще отбие трафикът на МПС-та, който сега преминава през града и създава неудобства на гражданите, ще допринесе за инфраструктурното, икономическото и туристическо развитие на Община Малко Търново.
- Изграждане на пътна връзка с автомагистрала ,,Тракия'' до гр. Българово. Така ще се осигури връзка между пътуващите по основната пътна артерия и градовете, които останаха в страни от нея.

- След като реконструирахме основните пътни артерии в областта продължаваме с останалите републикански пътища в региона, които не са в добро състояние.

- Реконструкция и изграждане на нови автогари и ж.п. гара с европейски облик на територията на община Бургас.

- Реализиране на шумоизолираща стена между Летище Бургас и кв. Сарафово. Вече е постигнато тристранно споразумение за изграждане на съоръжението, за което жителите на кв. Сарафово настояват от години.

- Доизграждане на ж.п. линията сръбска граница - София - Пловдив - Бургас и Свиленград.

- Свързване на Черноморските общини с велоалеи и подкрепа за прилагане на велополитики на местно равнище.


ПАЗИМ БУРГАСКА ОБЛАСТ ЧИСТА И КРАСИВА
ПО-ЧИСТИ ВОДИ ЗА ЧЕРНО МОРЕ

- Доизграждане на канализация в населените места - гр. Българово, кв. Банево, кв. Ветрен, кв. Крайморие, Горно Езерово, к-с "Меден рудник" и кв. Сарафово. Изграждане на канализация в населените места - с. Рудник, мин. Селище Черно море. Така всички населени места на територията на община Бургас, с население над 2000 е.ж., ще бъдат оборудвани със съоръжения за отвеждане и пречистване на отпадните води.

- Реализиране на най-мащабния проект на територията на община Несебър на стойност над 90 млн.лв. за пълен воден цикъл на Несебър, Слънчев бряг и близките населени места, разширяване на ПСОВ Равда и осигуряване на дълбоководно заустване на пречистените води.

- Изграждане на ВиК и пречиствателна станция в Созопол. С осигурените 75 млн. лв. вече започна строителството и ще бъде решен най-големия проблем с давност от над 20 години на Созопол и Черноморец с израждане на ПСОВ с капацитет 64000 е.ж. и дълбоководно заустване за опазване водите на Черно Море.
- Реализиране на най-мащабния проект на територията на община Поморие на стойност над 90 млн.лв. за пълен воден цикъл на града, разширяване на ПСОВ и осигуряване на дълбоководно заустване на пречистените води.

- Изграждане ПСОВ и разширение и модернизация на ВиК мрежата на град Айтос.

- Изграждане на ПСОВ Ахтопол и доизграждане на ВиК мрежата на Царево

- Реконструкция и модернизация на ПСОВ Китен - Приморско и доизграждане на ВиК мрежата.

- Разширение и модернизация на ВиК мрежата в Средец

- Изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води и улична канализационна мрежа в град Карнобат.
- Изграждане на нов водоем и захранване с вода на новия квартал "Юг" на Обзор.
- Доизграждане на регионалната система за управление на отпадъците, обслужваща 9 общини на стойност над 40 млн. лв., с което на 100% област Бургас ще постигне съответствие с екологичните изисквания за модерно и ефективно третиране на твърдите битови отпадъци.
- Доизграждане на претоварна станция в Община Несебър като част от регионалната система за управление на отпадъците.
- Доизграждане на претоварна станция за твърди битови отпадъци в Карнобат като част от цялостната регионална система за управление на отпадъците

- Доизграждане на модерно депо за отпадъци и съоръжения за отвеждане и пречистване на отпадните води в община Малко Търново, с което ще се осигури модерна базисна инфраструктура, услуги за населението за минимум 30 години напред и опазване на уникалните природни дадености на Странджа.
- Предоставяне на безвъзмездни средства за саниране, с цел намаляване на битовите сметки до 60% чрез мащабна програма за енергийна ефективност на жилищните сгради.

ТУРИЗМЪТ - ОТРАСЪЛ № 1 ЗА РЕГИОНА

- Отправяне на официално искане към министър-председателя на Р България за обособяване на самостоятелно Министерство на туризма.

- Търсене на нови алтернативи за допълнително облекчение на визовия режим за туристи от Русия, Украйна и Беларус.

- Изграждане на Морска гара и Зона за обществен достъп на Пристанище Бургас. Реалната работа започна, а през октомври 2013 г. се очаква да акостира първия круизен кораб с 2000 пасажери на борда.

- Грижа за културното наследство и продължение на политиката за инвестиция в археологията.

- Запазване на преференциална ставка на ДДС за туризма

РИБАРИТЕ - ГРИЖА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОСНОВНИЯ ПОМИНЪК

- Изграждане на рибарски пристанища с европейска визия в кв. Сарафово, Поморие, Приморско и Царево. Това става възможно, след като народните представители от 41-вото НС промениха Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата.

- Изграждане на мостик за нуждите на всички рибари и местно население и за опазване на бреговата пясъчна ивица в Обзор.

- Входиране на предложение за категорична отмяна на опцията за въвеждане на касови апарати за рибарските лодки.

ОЩЕ ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ И УЧИЛИЩЕ

- Изграждане на нови детски градини и ясли за градовете и комплексите, където населението се увеличава (по примера на ОДЗ "Надежда" в ж.к. "Меден рудник").
- Продължаване на мерките за енергийна ефективност за училищата и детските градини на територията на областта. Вече са спечелени средства от Международен Фонд Козлодуй за саниране и рехабилитация на бургаските училища: ОУ "Найден Геров", СОУ "Петко Росен", ПГТ "Проф. Д-р Асен Златаров", СОУ "Добри Чинтулов", ГЧЕ "Васил Левски", OУ "П.К. Яворов", ОУ "Иван Вазов", СОУ "Димчо Дебелянов", СОУ "Константин Петканов", както и за детските заведения ДМСГД "Вяра, Надежда, Любов" и ОДЗ № 8 "Брезичка".

МОДЕРНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ГРИЖА ЗА ХОРАТА

- Допълнително осигуряване на високотехнологично оборудване за здравните заведения в областта. В Бургас ще бъде изграден Комплексен онкологичен център с линеен ускорител.

- Създаване на нормативна база за разкриване на Центрове за здравни грижи и индивидуални практики. Осигуряване на дългосрочни грижи за възрастни хора. Развитие на система от заведения за долекуване, продължително лечение и възстановяване.

- Увеличение на финансовата подкрепа на майките и семействата с деца.

- Над 15 нови социални услуги на територията на областта.

СПОРТЪТ - ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ И КАТО ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТТА

- Изграждане на спортна зала на мястото на бившите казарми в к-с "Изгрев". През мандата на ПП ГЕРБ теренът е безвъзмездно прехвърлен от държавата на Община Бургас. Вече има проект за изграждане на зала "Арена" с 8000 места. Всяко едно международно състезание ще привлече хиляди хора, които ще отседнат в нашата област.
- Изграждане на ново спортно училище, със съвременни съоръжения за тренировки, на територията на ж.к. "Меден рудник".
- Цялостна рехабилитация на спортните зали в Бургас - "Младост", "Бойчо Брънзов" и "Черноморец" в кв. Ветрен. Ремонтни дейности и изграждане на нови зали на територията в региона.
- Изграждане на нови спортни игрища на територията на областта със свободен достъп.

ПОДАВАМЕ РЪКА НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС

- Стимули за млади хора за създаване на собствен бизнес с европейско и държавно финансиране.

- Подкрепа на младите фермери и подпомагане на традиционните български производства.

- Запазване на 10 % плосък данък.

- Възстановяване на ДДС в срок от 7 дни за изрядните фирми.

- Законодателни промени на база предложения от Регионалната занаятчийска камара.

Регионалната програма на ПП ГЕРБ е отворена за предложения от страна на гражданите.


Виж коментарите (0)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).