Бабата: Много съжалявам за случилото се, но не се признавам за виновен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 14.02.2017
3936
Окръжен съд - Бургас продължи днес петчасово съдебно заседание по делото за убийството на Иван Попов, станало на 15 ноември 2015 г. Като обвиняем по делото е привлечен Димитър Димитров-Бабата, за извършено престъпление, за това, че на 15.11.2015 г., в гр.Поморие, по начин и средства опасни за живота на мнозина други лица - Г. Г. и Д. С., чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие - пистолет "Макаров", умишлено умъртвил Попов. 

Димитров е обвиняем и за това, че при условията на реална съвкупност с горепосоченото престъпление, придобил на неустановена дата и до 15.11.2015 год. в гр.Поморие държал, съгласно чл. 4 ал. 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия /ЗОБВВПИ/, огнестрелно оръжие - пистолет и боеприпаси - девет броя патрони, без да има за това надлежно разрешение.

В заседанието днес, Окръжният съд на Бургас изслуша трима свидетели - Н.Г., Г.Г. и С. К., които са присъствали на инкриминираната дата. Съдът се запозна и със становищата на четири вещи лица. Изслушан бе и подсъдимия Димитър Д., който пред съдебния състав днес каза: "Много съжалявам за случилото се на 15.11.2015 г. Ако можех да върна времето, това няма да се повтори, но не се признавам за виновен!"

Съдът предяви на подсъдимия и на разпитаните свидетели веществено доказателство №1 по делото - 1 брой нож.

Съдебният състав изслуша днес становищата и прие заключенията на вещите лица, по направената съдебно - медицинска експертиза за оглед и аутопсия на труп; съдебно - медицинската експертиза за оглед на подсъдимия; комплексната съдебно - медицинска експертиза на вещите лица и комплексната съдебно - психиатрична и психологична експертиза. Днес стана ясно, че нараняванията в тялото на пострадалия И.П. са били девет, част от които смъртоносни, според патолога.

Бургаският окръжен съд намери за неоснователно искането от страна на защитата на Димитър Д. за есхумация на тялото на пострадалия и за назначаването на повторна съдебно - медицинска експертиза. За следващото съдебно заседание съдът допусна назначаването на повторна комплексна съдебно - психиатрична и психологична експертиза. Съдът определи да бъде допуснат за изслушване още един свидетел - Д.С.

Окръжен съд - Бургас отложи делото и насрочи следващото заседание за 19.04.2017 г., от 09.30 часа.


Виж коментарите (0)

Още по темата (18):
22.08.2018 Окончателно: Бабата ще лежи 4 години в затвора за убийството пред "Омара“
06.02.2018 Потвърдено: Бабата ще лежи 4 години за показното убийство на Костов
07.11.2017 Бабата пред съда: Преценете правилно ситуацията, намалете ми присъдата!
30.06.2017 Прокуратурата иска доживотен затвор за убиеца на Костов
26.06.2017 Бабата се размина само с 4 години затвор за показното убийство в Поморие
30.05.2017 Разпитват още свидетели за убийството на Иван Попов в Поморие
Още новини от Новини от Бургас:
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).