Балет "Арабеск“ с премиера на спектакъла "Чакалнята“ в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:15 / 05.09.2017
1205
Пиеса за "интимността" или по-точно за "изгубената интимност", "Чакалнята" ще бъде представена за първи път пред бургаска публика на 21 септември, от 18:30 часа на сцената на Държавна опера - Бургас.

"Понякога животът ни, ако погледнем назад и напред, е низ от различни чакални - не само в буквалния смисъл. Много често чакалнята е състояние на мисълта. Понякога е умение да можеш да чакаш - да можеш да изчакаш правилния момент, да реализираш определена мечта или определен план" - казва хореографът Росен Михайлов за най-новия спектакъл на балет "Арабеск".

В стила на танцовия театър, спектакълът ни поставя в ситуацията на принудителното чакане, в която човек общува с хора не по свой избор и от това произлизат абсурдни, комични ситуации. Знакови и свръхизвестни музикални хитове на Стравински, Прокофиев, Хачатурян и други се съчетават плавно с хореография, която не ги отрича, но ги интерпретира по особено провокативен начин, който произтича от ясното усещане за реалността.

Разказвайки своята история чрез магията на танцовото изкуство, "Чакалнята" като едно пространство, събиращо поток от мечти, пътища, илюзии, разочарования и пак мечти, ви приканва да се гмурнете в него, търсейки и преоткривайки себе си в безкрая на неговите тайнства.

Музика - К. Сен-Санс, М. Равел, И. Стравински, С. Прокофиев, А. Хачатурян, А. Адам и др.

Идея, хореография и сценография - Росен Михайлов.
Билети за спектакъла могат да бъдат закупени от 05.09. на Лятна каса - Часовника и от 13.09. на Касата на Културен дом на нефтохимика - НХК.

Цена на билета: 6.00 лв.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).