Безжичен интернет в центъра на Бургас, искат от СДС

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:51 / 08.07.2008
718
Да бъде изградена мрежа за свободен достъп до интернет в центъра на Бургас, предлагат от СДС. Идеята за безплатната уайърлес връзка е на IT-специалисти от младежката структура на партията.

"Безжичният достъп ще улесни хората, чиито бизнес е динамичен и изисква постоянна връзка с мрежата. Това ще е предимство и за младежите, които ще могат да излязат от компютърните зали и да сърфират на чист въздух", обясни общинският председател на партията Вълчо Чолаков. Предстои докладна с предложението да бъде входирана в общинския съвет, каза още той.

Проектът предвижда поставянето на специално устройство в сградата на общината, което ще осигури свободен интернет достъп в градинката пред нея.

"Има два варианта, които не са скъпи. Може да се направи вътрешен монтаж на предавател, с който обаче ще има по-слаба връзка. Ако монтираме рутер външно, интернетът ще е по-бърз и постоянен. Така на 112 метра от общината скоростта ще бъде 54 мегабита", разясниха специалистите от МСДС.

След като видим впечатленията на бургазлии, ще предложим безжичен интернет да бъде осигурен и в определени зони на Морската градина. Мястото е предпочитано от мнозина, а тази технология ще помогне на хората да съчетаят работата си с почивката край морето, смятат от екипа на Сините.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).