Близо 50 пеперуди изпъстриха залата на Природонаучния музей

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:02 / 31.07.2014
487
Живи тропически пеперуди са най-новата атракция, която предлага на посетителите бургаският Природонаучен музей през този сезон. Те бяха пуснати днес в една от залите на музея.

Близо 50 пеперуди от 11 вида изпъстриха залата на музея, аранжирана като тропическа градина със специални, подходящи за тях, растения.

Подобни инициативи са вече честа практика в големите европейски музеи и ботанически градини, но в Бургас се организира за пръв път. Наскоро живи пеперуди гостуваха за един ден на Парламента в София, но разбира се музеят е много по-подходящ дом за тази феерия и красота.

Тропическите красавици идват от различни континенти - Северна и Южна Америка, Африка и Азия. Сред тях са синьото морфо пелеидес, пеперудата сова, монархът и др. Сред цъфнали олеандри, орхидеи и зелени растения, те ще радват посетителите на Природонаучния музей само около месец и половина. Защо? Който не знае, ще може да научи на място от подготвените за изложбата информационни табла и материали.

За удобство на посетителите Природонаучният музей работи с удължено лятно работно време: понеделник - петък 9:00 - 19:00, събота 11:00 - 19:00.

Специално по повод изложбата музеят ще е отворен и в неделя, 3 август 2014 г., от 11:00 до 19:00 ч.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).