Блокираха голяма зърнобаза в Бургаско, спряха товаренето на кораб!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
15:22 / 18.03.2022
5458
Под предлог, че се извършва инвентаризация на зърно в зърнобаза "Севан", която се намира  в село Свобода, община Камено, снощи са били запечатани складовете на дружеството, твърдят в писмо до медиите от дружеството.  От там се жалват, че въпреки приключването на проверката са били блокирани десетки превозни средства. Това пречило за планираното товарене на кораб, който стоял на кей на пристанището в Бургас.

"Това е поредна инвентаризация в рамките на седмица. Наличността на зърното в складовете на дружеството е установена от служители на Агенцията по зърното.  Считаме, че проверката не е свързана с установяване на данъчни задължения, а с установяване на наличности на зърно, във връзка с препятстване на търговски сделки на дружеството", съобщиха до медиите от  "Севан".

От дружеството добавят, че инвентаризацията е приключила тази сутрин при пълно съдействие от тяхна стана, но въпреки това и въпреки уверението, че ще им се разреши товарене на кораб, който се намира на пристанище Бургас, без каквато и да е заповед или писмено обяснение, са били блокирани десетки транспортни средства.  Дейността на дружеството и достъпът до складовата им база в Свобода са били блокирани без каквато и да е заповед и без посочване на причина за това. "В момента товарим кораб с пшеница в изпълнение на търговски договор, който е регистриран в Бургаската търговско – промишлена палата. Корабът стои на кей и престоят му носи загуби за фирата. Неустойките, които търпим за престой на кораб за в размер на 30 000 долара на ден", жалват се от "Севан".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).