Борисов: Тежък атентат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:57 / 19.07.2012
1530
Тежък атентат. Много такива вече има по света срещу израелски туристи. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод взривяването на автобуса на летището в Бургас вчера след обяд.

Борисов призна, че "до сега сме получили поне 15-на сигнали, различни през годините, които сме предотвратявали, проверявали и задържали". "Имаше такава информация за зимните курорити през декември-януари, тогава за радост не се случи. За този атентат имаше съмнения за други държави, но се случи тук", каза още той. Израелските туристи са мишена навсякъде, добави той. 

Една от версиите по които се работи е, че извършителят на кървавия атентат на летище "Сарафово" в Бургас е бил камикадзе. "Това е една от работните хипотези. Имаме обаче сериозно основание да работим по нея. Извършителят не е бил част от групата на израелските туристи, той се е присъединил по-късно към тях, в момента, когато те се качват на автобуса. Минал е през терминала, камерите са го засекли. Имал е паспорт от щат Мичиган, фалшив паспорт, затова работим по версията в сътрудничество с американските служби. Никой не го е спрял, всеки може да мине през терминала. Това че е тръгнал с израелците не означава нищо - може да е отивал с тях на ресторант. И друго: останал е без пръсти. От личен опит знам какво означава това - че е боравел с взрив", каза Борисов, като подчерта, че това е само една работна хипотеза.

Източник: БГНЕС


Виж коментарите (0)

Още по темата (348):
18.07.2023 Румен Радев в Сарафово: Изминаха 11 г. от атентата, но травмата продължава да ни връща към това злокобно събитие
18.07.2023 11 години от атентата на летище "Сарафово", президентът идва в Бургас
19.03.2023 10 години след атентата в Сарафово: Говори лекар, спасявал оцелели
08.03.2023 Прокуратурата с новини за съучастниците от атентата в "Сарафово"
18.07.2022 10 години от терористичния атентат в Сарафово, на лeтището в Бургас ще се състои възпоменателна церемония
10.05.2021 Делото "Сарафово" започва на втора инстанция
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).