Бургас бе омагьосан от "Мистичния огън" на Радостина Йовкова

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:37 / 14.08.2012
1069
Лятната сцена "Охлюва" в Морската градина в Бургас се оказа тясна за стотиците почитатели на автентичния български фолклор, дошли да чуят на живо невероятния глас на народната певица Радостина Йовкова-Иванова. Славея от Странджа, както наричат солистката на Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", изнесе в понеделник вечерта в морския град първия от поредицата свои концерти, които са част от Националната инициатива "Пазител на традициите" 2012.

Самата Радостина е носител на приза в категория "Фолклор"-млади за 2011 г. на инициативата, която цели да отличи хората, дали своя принос за запазването на традициите в областта на фолклора, занаятите, кулинарията и изобразителното изкуство. Връчването на наградите тази година ще е на 14 ноември в зала 1 на НДК.

Над 500 души се събраха в топлата лятна вечер в Морската градина в Бургас, за да се насладят на песните от авторския албум на Радостина, който носи името "Мистичен огън" и включва странджански народни и авторски песни със съвременен аранжимент. Освен нея, на сцената се изявиха и "Дива река", под чиито съпровод певицата изпълни песните, и танцова формация "Месембрия".

"Изключително развълнувана съм от начина, по който ме прие публиката, хората буквално идваха при мен и ме поздравяваха, а след концерта се извиха импровизирани хора. Благодаря на всички, които ме подкрепиха", каза Йовкова, която има и нов проект, но все още пази в тайна детайлите по него.

Вторият концерт на Радостина в рамките на инициативата "Пазител на традициите" 2012 е предвиден за месец септември в комплекс "Геша Вю" в дряновския Балкан, с музикантите от формация "Дива река", а третия - в гр. Варна, който ще се проведе в концертната зала на радио Варна, през месец октомври, отново с участието на формация "Дива река".


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).