Бургас се преклони пред героите, дали живота си за българската независимост

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:44 / 22.09.2018
5538
С празничен ритуал  на площад "Атанас Сиреков" и поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24- Черноморски пехотен полк Бургас отбеляза 110-тата годишнина от обявяването Независимостта на Княжество България, предаде репортер на Burgas24.bg.

По традиция, на площад "Атанас Сиреков" се състоя тържественото издигане на националния флаг, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. Представители на бургаското духовенство извършиха празничен молебен за благоденствието на Независима България.

На ритуала присъстваха зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, представители на Общинския съвет и политически партии.

След това официалните гости и граждани положиха венци и цветя при паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на българската независимост.

Тържествата продължиха отново на площад "Атанас Сиреков", където  бургазлии имаха възможност да се насладят на празничен фолклорен концерт на професионалистите от ансамбъл "Странджа". 

Преди 110 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд променя историята, прочитайки манифест, с който са отхвърлени последните васални връзки с Османската империя.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
22.09.2020 Президентът Радев: Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност
21.09.2020 Симеон II: За всички е ясно, че е време за промяна
22.09.2018 Днес честваме Независимостта на България
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).