Бургас ще си сътрудничи с Ница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:17 / 08.07.2008
1022
Областният управител Любомир Пантелеев се срещна с посланика на Франция у нас Етиен дьо Понсен. Дипломатът е на първо посещение в Бургас и областта.

В началото на срещата Пантелеев представи социално - икономическа характеристика на региона. Възлагаме големи надежди на френското председателство на ЕС, каза областният управител. Етиен дьо Понсен се интересуваше какви са инвестиции от страни от ЕС на територията на областта, как се развива туризма, обработват ли се изцяло земеделските земи и др. Дипломатът сподели, че френските инвестиции в региона не са необходимото ниво и се надява неговото присъствие тук да активизира бизнеса. Бургаска област се нуждае от инвестиции предимно в индустрията и в хранително- вкусовата промишленост, обясни Пантелеев.

Етиен дьо Понсен изрази съжалението си, че Бургас няма силно сътрудничество с френски град. Преди време имаше предложение да подпишем договор за сътрудничество с Ница и сега се надявам на вашата подкрепа да реализираме тази идея, каза Любомир Пантелеев. Ще направя всичко възможно да подпомогна развитието на това сътрудничество, каза френският посланик.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).