Бургас със стратегия за свободно засаждане на дървета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:48 / 30.04.2018
1649
Стратегията за свободно засаждане на дълготрайна декоративна дървесна растителност на територията на озеленените площи в Бургас вече е факт. Това се случи след докладна записка на общинските съветници от ГЕРБ д-р Антонио Душепеев и Калояна Живкова. Инициативата беше подкрепена от всички групи в местния парламент.

В края на 2017 г. съветниците предложиха Община Бургас да определи терени за осигуряване възможност за внасяне на растителност по инициатива на физически и юридически лица, граждански и обществени сдружения и инициативни групи.

Още тогава те обърнаха внимание, че Бургас има нужда от внасяне на допълнително растителност, имайки предвид екологичната градска обстановка.

Бюджетът на Община Бургас е ограничен и не дава възможност за бърза промяна на съществуващите обстоятелства. Затова съветниците смятат, че всеки, който иска да засади дърво трябва да може да го направи, без това да му причинява административни неудобства.

Стратегията съдържа зони за засаждане на дървета в урбанизираните граници на Бургас, основни правила и норми при засаждане, изискавния към посадъчния дървесен материал и видов състав с конкретизирани дървесни видове.

Избраните зони са в паркове, градини, улици, залесителни пояси, междублокови пространства и т.н.

Картата за засаждане на дървета е публична и може да се види в сайта на Община Бургас.

Д-р Антонио Душепеев и Калояна Живкова очакват, в кратки срокове, да бъде изготвен и ред по който гражданите да се възползват практически от стратегията и картата за залесяване.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).