Бургаска столетница: Обичам живота и хората, с които го споделям!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:21 / 01.07.2020
1387
"Обичам живота и хората, с които го споделям", каза навръх стотния си рожден ден Вълка Панкова от град Българово, община Бургас. По случай юбилея столетницата получи от името на кмета Димитър Николов поздравление и подарък.

Лъчезарната възрастна жена сподели, че е трогната от жеста, защото въпреки възрастта си се интересува от всичко хубаво, което се случва в Бургас.

"Чудесно е, че градът разцъфтява, защото аз имам 5 внуци, 6 правнуци и много праправнуци. Искам да живеят добре", казва старата жена.  Тя самата е преминала през много препятствия  на младини, докато със съпруга й, вече покойник, си построят сами дом.

"Той го изгради сам с двете си ръце. Първоначално нямахме никакво обзавеждане, затова всички наши приятели ни донесоха по нещо и така от  голата къща направихме дом с много любов", допълва 100-годишната Вълка.

Съпругът й е починал преди 24 години, но тя казва, че няма ден, в който след като се събуди да не си мисли за него. С любов и разбирателство е обградена и днес от голямото си семейство.

Баба Вълка разказа, че обича да гледа телевизия, да чете, позволява си от време на време някои кулинарни изкушения и малко питие за наздраве.

Освен с бистър ум и искряща положителна енергия, баба Вълка изумява с едно нестандартно предпочитание - обича по-високите скорости и винаги смъмря зет си, ако я вози по-бавно.

Днес столетницата, която много обича да приема гости, бе приятно изненадана и от своята кръщелница - журналистката Десислава Георгиева, и от кмета на Българово Йордан Йорданов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).