Бургаски майки на нож заради излишни разходи в училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:00 / 28.08.2015
2709
Пари за ремонт на класни стаи не бива да се събират от родителите. Това обаче е срещана практика в бургаските училища. Средствата се харчат за пребоядисване, циклене на паркет, нови пердета или за допълнителна охрана. Често обаче зад това не стоят директорите на школата, а родителите на учениците. Така се стига до ситуацията, в която майки буквално рекетират майки. Дори и част от родителите да не са съгласни и да изпитват трудност при набавянето на исканите левове, са принудени да се включат в "дарителската акция". Най-малкото, за да не бъдат одумвани.

"Ремонти като боядисване, подмяна на чинове, неща които са в рамките на поддръжката на училището, са ангажимент на неговото ръководство. Директори, които си позволяват да събират суми от родителите на учениците, за осъществяване на ремонтни дейности, подлежат на наказание. Не бива да се искат пари от децата", посочи пред Burgas24.bg зам.-кметът по образование в Община Бургас Йорданка Ананиева.

Тя добави, че много често родителите сами са инициатори на събирането на средства. "Нямам нищо против дарителството като форма за подпомагане на училището. Но то е доброволен акт - който желае да даде", посочи тя.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).