Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските съветници ще мъдрят заплащането си
Автор: Екип Burgas24.bg 09:22 / 28.01.2014Коментари (0)725
©
Снимка Архив
Започна 32-то заседание на Общински съвет в Бургас. В предварителния дневен ред са включени 38 докладни записки. Първата точка е за определянето на заплащането на общинските съветници. Според промените в Закона за местната власт и местно самоуправление съветниците може да получат заплащане в размер до 70 % от заплатата на председателя на Общинския съвет.

Втората точка в дневния ред е определянето на таксите за туристическите услуги на остров Св. Анастасия. Предвидено е стандартния билет за превоз отиване и връщане да е 9 лева, като за учащи и пенсионери цената ще е 6 лева , а за децата до 7 години и лица с увреждания пътуването ще е безплатно. Предвидено е закуската да струва 12 лева, 6 за децата до 12 години. Обядът и вечерята са на цена 20 лева, за децата - 12 лева. Планираната цена за екскурзоводска беседа е 5 лева. От 120 до 40 лева ще е нощувката в зависимост от това дали ще е в малката или голяма манастирска сграда в двойна или единична стая. Предвидена е продажбата и на комбинирани билети, които ще включват освен пътуване дневно меню в ресторант и екскурзоводска беседа,има и билети за групови посещения.

В дневния ред е включено и определя на такси за посещения на изложби в КЦ "Морското казино". Общинските съветници от НФСБ предлагат намаляване на таксата за престой на общинските паркинги от 1 лев на 50 стотинки за час. Също така в друга докладна предлагат от режима на платено локално паркиране да се възползват както гражданите с постоянен адрес така и тези с настоящ адрес. Идеята на националистите е по този начин да се избегне дискриминацията по признак адресна регистрация. Разрешението да важи за два автомобила на адрес предлагат от НФСБ, за да се избегнат злоупотреби.

Съветниците от националния фронт искат и изграждането на съоръжение за хора със затруднено предвижване и майки с колички от КЦ "Морско казшно" до мостика. Настояват също така да бъде пратено писмено предупреждение за разваляне на договора с концесионера, който изгражда подземния паркинг , както и да бъде преустановен достъпа до незаконно изградената джамия в кв. "Победа".

ОТ НФСБ предлагат и ремонти на няколко улици в Бургас. Предстои на заседанието да одобрят и програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2014 година, като тя трябва да бъде публикувана в Интернет. Ще бъде разгледан и общинския план за младежта през тази година. От общината искат съгласието на съветниците и да кандидатстват с проект по "Красива България" за обновяване на сградата на ДКЦ 1, като за целта общината ще съфинансира изпълнението със 150 000 лева. Общинските съветници отново ще трябва да стартират процедурата за избор на обществен посредник, след няколкогодишни неуспешни опита да изберат нов омбудсман. Първият избра обществен посредник Таню Атанасов продължава и до днес да изпълнява длъжност въпреки, че мандата му изтече преди години. Съветниците от ГЕРБ предлагат община Бургас да отдели 5 хиляди лева за ремонт на стоящият се храм "Св. Николай Чудотворец" в к-с "Меден рудник".

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Природни стихии
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: