Бургаските военни моряци почетоха загиналите през годините техни предшественици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:52 / 23.05.2022
845
Датата 19 май е вписана завинаги в историята на Военноморските сили на Република България като ден, в който бургаските военни моряци се прекланят в знак на почит и уважение към гибелта на загиналите през годините техни предшественици.

Днес на паметните плочи на Мемориалния комплекс във военноморска база Бургас и на паметника на загиналите от торпедоносеца "Смели" на нос "Акин“ беше отслужена панихида в памет на загиналите при изпълнение на воинския си дълг военни моряци.

Гости на събитието бяха заместник-областният управител на Област Бургас Тодор Иванов, кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев, кметът на град Черноморец Росен Деспов, кметът на село Атия Румен Димитров, контраадмирал о.з. Георги Мотев, контраадмирал о.з. Симеон Цеков, близки и роднини на загиналите.

Венци и цветя бяха поднесени от името на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, от официалните гости, военнослужещите и цивилните служители от Флотилия бойни и спомагателни кораби и военноморска база Бургас, от близките и роднините на загиналите моряци.

Пред  нос Акин край Черноморец, под звуците на корабна сирена, от борда на военен катер във водата бяха спуснати венец и цветя в знак на преклонение към загиналите моряци от торпедоносеца "Смели".

Родствениците на загиналите военни моряци за пореден път благодариха на командването на флотилията и военноморската база за това, че подвизите на тези достойни мъже, загинали при изпълнение на воинския си дълг, не са и никога няма да бъдат забравени.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).