Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлии готови на бунт заради мръсния въздух
Автор: Екип Burgas24.bg 12:56 / 02.04.2016Коментари (1)1439
©
Сероводород 36 пъти над нормата - тези стойности бяха засечени от мобилната лаборатория в бургаския квартал "Долно Езерово". От 30 март вечерта бургазлии усещат задушлива миризма. Десетки сигнали са подадени веднага на телефон 112.

Рекордните стойности са регистрирани в 2.00 и 5.00 часа на 31 март. Веднага е създаден кризисен щаб. Часове след това обаче нивата на сяроводород се нормализират.

От "Лукойл" заявиха, че до обгазяването се стигнало заради неблагоприятни метеорологични условия
 при пускане в действие предприятие "Газова сяра 4", което било в профилактика. Проверките на РИОСВ потвърждават това. На рафинерията ще бъде наложена безпрецедентна до момента санкция в размер на 250 000 лева.

В същото време хората в "Долно Езерово" са готови за бунт, заканват се със затваряне на пътни артерии. От рафинерията уверяват, че няма да допуснат ново обгазяване.

Екип на "Събуди се" отиде в бургаския квартал тази сутрин, за да провери има ли все още замърсяване. От постоянната лаборатория за замерване качеството на въздуха заявиха, че към момента не се отчита превишаване на стойностите на сероводорода. Хората обаче се притесняват, че въпреки официалните данни, че няма замърсяване на въздуха, такова има. Те разказват, че особено в летните месеци не могат да стоят навън заради миризмата. Хората твърдят още, че "Долно Езерово" е кварталът с най-много болни от рак в страната.

От РИОСВ-Бургас потвърдиха санкцията от 250 000 лева за "Лукойл". При повторно установяване на нередност се заканват, че ще наложат двойно по-голяма санкция за рафинерията.

Жители на "Долно Езерово" миналата година са събрали подписка, която е била внесена в Общинския съвет, с искане за повишаване субсидията за квартала, подпомагане на детски градини и онкологично болни.



Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Къде отиват парите от тази глоба и случай, че Лукойл я плати.Аз като потърпевш, гълтал отровата, какво получавам.Абсолютно нищо.Призовавам за организация на всички потърпевши и завеждане на дело за получаване на обезщетения лично като потърпевши.Финансиране на организацията по завеждане на делото и разноските по делото да се поемат от Община Бургас и лично от най-успешния кмет Димитър Николов.Къде беше той, когато ние се тровихме.И сега се е скатал и мълчи като уплашен плъх.Къде си Кмете?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Абитуриентски балове
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: