Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлии обмислят да посрещнат съветниците с кучетата си заради изменения в наредба
Автор: Екип Burgas24.bg 11:53 / 13.02.2013Коментари (7)2015
Стотици собственици на домашни кучета в Бургас скочиха срещу измененията в наредбата за опазване на обществения ред, предаде репортер на Burgas24.bg. Те недоволстват срещу ограниченията, които общината налага при отглеждането и разхождането на четириногите. Преди дни в новините на ТВ ЕВРОПА съобщиха, че промените забраняват деца на възраст под 16 години да разхождат без придружител кучета с тегло над 10 килограма.

Недялка Димитрова е стопанин на лабрадор и това я мотивира да стане един от инициаторите на подписката срещу ограниченията за отглеждане и разхождане на домашни любимци в Бургас. Според ново изискване на община Бургас се забранява на децата до 16 години да разхождат без придружител кучета с тегло над 10 килограма. Наредбата предизвика вълна от недоволство сред собствениците на кучета:

"Мен ме дразни в момента, защото като отивам на работа трябва синът ми да разхожда кучето. Как да го разходя това куче като сутринта излизам в 4-5 часа и се връщам в 12-13 ч. Това животно какво да го правя? Трябва да го изхвърля на улицата ли?! На плажа не можем да го закараме. Аз трябва да напусна работа, за да си гледам домашния любимец."

Костадин Калугеров също е собственик на едра порода куче:

"Аз съм против. Защо трябва да бъдат над 16 години децата. Те са достатъчно силни и 16-годишните, за да могат да разкарват кучета - 10-12-15 килограма. Все пак един 16-годишен младеж тежи 40-50 килограма."

Според промените в наредбата в Бургас кучетата не могат да бъдат пускани свободно да се разхождат, едрите породи могат да бъдат разхождани единствено с повод, чиято дължина не надхвърля метър и половина.

Според Ганка - Всеки отговаря за кучето, познава си животното и може реално да прецени дали да го пусне, дали е опасно или не.

Дияна пък е убедена: "Просто е абсурдна цялата ситуация. Карат ни да плащаме едни такси. Чудят се какви глоби да измислят. В следващия момент какво правим? Ние хората с кучета ли сме най-големите престъпници?! А кучето е най-добрия приятел на човека, да не казвам от кога.

Само за два дни над 400 бургазлии се включиха в подписката, с която искат отмяна на промените, касаещи отглеждането на домашни любимци в Бургас.

Подписката ще бъде внесена в общината, а недоволните стопани обмислят да посрещнат с кучетата си общинските съветници на предстоящото им заседание идния вторник.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Burgazliqta
премахни филтъра

0
 
 
Ами като не можете да си позволите времето и/или финансово да гледате куче - ми няма да гледате. Не виждам къде е драмата, поради това че постоянно искате да се правите на хитри. За този протест и за пушенето стотици хора протестират, а за окаяното положение на образованието и/и/и/и на никого не му пука.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: