Бургазлии са доволни от живота

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:51 / 29.07.2008
521
Резултатите от първото проучване в община Бургас за удовлетвореността от местната власт представи Гражданско сдружение "Видовден". Изследването е правено в периода 12-15 юли 2008 г. В него са обхванати 509 лица на възраст 18 и повече години. Отговорите на въпросите са получени по телефона.

Един от всеки пет интервюирани споделя мнението, че животът ме се е променил в положителна насока след като страната ни бе приета в ЕС. Положителните оценки за промените са значително по-високи в групите на най-младите (на възраст от 18 до 39 г)., сред хората с висше образование и сред учащите. На другия полюс-отговорили, че в живота им не са настъпили положителни промени са хора на възраст над 60 г., с по-ниско образование, безработни, пенсионери.

На въпроса "До каква степен споделяте мнението, че Бургас е добро място за живеене?" положителен отговор са дали 73% от анкетираните, а само 8 на сто споделят крайно отрицателно мнение. Този негативизъм е най-силно изразен сред групите на безработните и хората с по-ниско от "средно" образование.

Според бургазлии основните проблеми в общината са : 26 % от интервюираните смятат,че чистотата в града не е на добро ниво. Всеки четвърти споделя, че основните проблеми са в пътно-транспортната инфраструктура, като освоният акцент е върху липсата на места за паркиране и лошото състояние на пътната мрежа в града.

Общото състояние на инфраструктурата е лошо според 15 % от респондентите, а за 12 на сто трафикът и задръстванията са мъчителен проблем.

Като цяло бургазлии са доволни от работата на кмета Димитър Николов. Той е оценен с "добър" (4.32), което според анализаторите не е повод за гордост. Общинската администрация и ОС имат далеч по-нисък резултат (3.6).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).