Бургазлии скочиха срещу липсата на места за паркиране и нов строеж

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:14 / 08.04.2016
2511
Липсата на места за паркиране и започнал строеж на жилищна сграда в к-с "Братя Миладинови" разгневи жителите в района. Писмо до Общинския съвет е входирал живущият в комплекса Борис Киряков. В него се отправят редица критики към Общинска администрация, най-вече за това, че вместо да се обърне внимание на обособяването на места за отдих и паркиране, се строят нови жилищни сгради.

Киряков се свърза с Burgas24.bg, за да изрази своето и на съседите си недоволство. "Основният проблем тук е липсата на места за паркиране. Аз, както и предполагам повечето хора в района, нямат нищо против да се строи, стига да има достатъчни места отдих и за паркиране. За първото - мисля, че има достатъчни градинки в района, има обаче крещяща нужда от нови паркоместа", категоричен е Киряков.

Според него мястото, където се строи новата сграда, е било определено за създаване на малък парк или паркинг. В писмото си до ОбС - Бургас Киряков посочва, че проблемът с местата за паркиране станал още по-крещящ след като служителите от ОП "Паркинги и гаражи" започнали да обръщат "особено" внимание на квартала и да репатрират автомобилите, паркирани върху тротоарите. Освен гореспоменатият строеж започнали още два други и районът се задръстил от автомобили и строителна техника.

"Твърдо се обявявам против практиката за нагнетяване на напрежение чрез стриктен контрол върху паркирането на тротоарите в определени жилищни райони от Бургас и в последствие превръщането им в част от "синя зона". Това е абсолютно ненужно и при положение, че има алтернативи, то те биват пропускани поради фискални мотиви свързани с продажба на частна общинска собственост на частни инвеститори", се посочва в жалбата.

Вчера е имало събрание с домоуправителите на входовете. Ще се изготви нова жалба с предложенията на живущите в района. Ще се събере и подписка, която ще бъде входирана в ОбС - Бургас.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Неприятности за украинец, обрал апартамент в Бургас
Нападнаха жена до централната автобусна спирка
Миден и Етно уикенд предстои в Бургас
Специалност "Медицина" продължава да е силно желана от кандидат-с...
Десислава Иванчева: Все още съм в затвора, в сряда тръгвам с авто...
Инцидент с автобус на "Бургасбус"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).