Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлия се жалва на омбудсмана за неморални билбордове
Автор: Екип Burgas24.bg 14:03 / 21.11.2013Коментари (0)946
© Burgas24.bg
Снимка Архив
Съдействие във връзка с естетиката и морала на рекламните материали в Бургас е поискано в жалба да омбудсмана от бургаски гражданин. Това каза общинският посредник Таню Атанасов. Той уточни, че жалбата е получена през октомври.

"Според гражданина, става въпрос за масова деморализация, която се излива пред очите на всички и осакатява най-вече подрастващото поколение на България", цитира жалбата Атанасов.

Гражданинът е приложил към жалбата си и редица снимки, които илюстрират позицията му. Става въпрос за рекламни материали като билбордове в близост до учебни заведения. Той поставя и проблема с естетиката на снимките на баджовете на кондукторките на общинския превозвач. От своя страна общественият посредник е поискал становище от общинската администрация и от ръководството на общинския превозвач, какъвто е и получен. След това е отнесъл проблема и до органа на местно самоуправление - Общинския съвет. Председателят на местния парламент е разпределил сигналът на три постоянни комисии.

Атанасов е присъствал на заседанията на Комисията по правни въпроси, където се е състояла оживена дискусия по проблемите, които поставят гражданите. Община Бургас има действаща Наредба за реклама и информационна дейност, приета през 2010 г., допълвана през 2012 и 2013 г., като в чл. 5 от нея излишно е посочено, че изрично не се разрешава монтирането на реклама или реклами, които са с открито или недвусмислено порнографско съдържание.

Според Атанасов, не е необходимо сесия на Общинския съвет да разглежда този въпрос. По неговите думи, поставяйки въпроса ще се създаде среда на критичност към онова, което обкръжава ежедневно градската среда. Атанасов е препоръчал поне веднъж годишно Общинският съвет да прави оценка за качеството и естетиката на рекламата като се разглеждат резултати от приложението на Наредбата за рекламата и информационната дейност.

Община Бургас се е обърнала към Национална етична комисия, която изразява своята позиция по качеството и естетичната и морална стойност на излъчваните реклами.

"От там са получели отговор, че част от сигналите на гражданина по конкретни реклами са неприемливи по отношение на естетика и морални внушения, така че към съответните, които са реализирали тази реклама, е направено предложение да я променят", обясни Атанасов.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: