Бургазлия, убил мотопедист на пътя, влиза в затвора за 5 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:58 / 25.10.2016
880
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Бургас, съдът определи ефективно наказание от 5г. "лишаване от свобода" спрямо бургазлията Митко Илиев.

Той е признат за виновен за това, че 11.04.2015 г. около 22:30 часа на километър 13 на път №5391, между село Детелина и село Крушево, община Карнобат, Бургаска област, при управление на МПС - лек автомобил "Опел Вектра", в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 2,32 промила и без да има необходимата правоспособност за управление на МПС, нарушил правилата за движение по пътищата, като управлявал пътнопревозно средство със скорост над определената максимална стойност за извън населено място, а именно с около 98,3 км/ч, при извършване на маневра изпреварване, допуснал пътнотранспортно произшествие с мотопед "Симсон 50", управляван от Николай Х. от село Детелина, общ. Карнобат, Бургаска област. Той ударил челно движещия се срещуположно в лявата лента на пътя мотопед и по непредпазливост причинил смъртта на водача му, като след извършване на деянието деецът е избягал от местопроизшествието - престъпление по чл.343, ал.3, предл. първо, предл. шесто и предл. седмо, буква "б" предл. първо вр. чл.342, ал.1 от НК.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален "общ" режим в затвор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).