Чалга дъни от интерната "Коджакафалията", тормози цял блок

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:19 / 15.03.2010
2112
64 семейства от блок 111 на улица „Цар Симеон І "от година и половина страдат от невъобразимо силна музика, идваща от сградата на дома „Коджакафалията". Блокът се намира точно срещу сиропиталището на Бургас. Хората се оплакват от високата музика, основно попфолк, която ги залива от сутрин до вечер.

„Готов съм да продам апартамента си. Невъзможно е да се живее. Чалгата от интерната ни съсипва. Писахме до всички институции и няма промяна", каза Филип Атанасов, един от собствениците в блока. Според него не са виновни децата, а социалните работници и ръководството на Дома за деца лишени от родителска грижа, които допускат този тормоз над почти 200 души.

През есента семействата са писали писмо до кмета Димитър Николов и получили отговор, че след проверка по стаите са иззети касетофоните. Хората смятат, че става дума за голяма уредба с много по-мощни децибели и се възмущават на слабия контрол в сиропиталището. Преди дни отново се опитали да се свържат с градоначалника, но неуспешно. Оплаквали се в писма и до директора на интерната Йордан Тодоров.

Нееднократно са звънили и в полицията. Много често оправданието от униформените било, че нищо не могат да направят, защото сираците са защитени от службите за закрила на детето.

„През зимата беше по-тихо, но от две седмици е ужас. Нямаме нищо против децата, но някой им позволява да вършат това. Да не говорим, че нощем жените ги е страх да вървят по улицата между интерната и гимназията", оплакват се обитателите на жилищния блок и се чудят какво да правят.

Около 80 са децата, които пребивават в момента в дома "Коджакафалията". Капацитетът на дома е 100 места. Според програмата на социалното министерство за деинституционализация се предвижда до 2014 година, бургаският интернат заедно с още три социални заведения в областта да бъдат закрити.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).