Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Даряват медицински софтуер за бургаските училища
Автор: Екип Burgas24.bg 15:13 / 23.04.2021Коментари (0)730
©
Компанията "СМАРТ СОФТУЕР СИСТЕМС“ дарява медицински софтуер на бургаските училища. Първото от тях, където ще бъде внедрен продуктът, е СУ "Йордан Йовков“ в к-с "Изгрев“. Това ще се случи в понеделник, 26 април.

Компанията реши да направи този благороден жест, след като Община Бургас стартира поетапното назначаване на лекари в своите училища. Вече има избрани победители в първите три конкурса – за Професионалната гимназия по туризъм, СУ "Йордан Йовков“ в ж.к. "Изгрев“ и СУ "Петко Росен“ в ж.к. "Меден рудник“.

"Целта ни е в училищата да има постоянно наблюдение от лекарско лице, да се даде шанс на млади лекари, които сега започват своята практика, а когато се развият като специалисти в областта на детското здраве, при желание да могат да започнат работа и в бъдещата детска университетска болница, която предстои да бъде изградена в Бургас", каза кметът Димитър Николов.

Община Бургас поема ангажимента да субсидира придобиването на специалност, насочена към подобряване и опазване на детското здравеопазване. В случай на одобрени кандидати от други населени места, те ще бъдат подпомогнати при решаване на социално-битови проблеми, включително предоставяне на общински жилища.

"След толкова години труд, развитие и внедряване на болнична информационна система в по-големите болници, медицински центрове и лаборатории в страната, ние сме приели здравеопазването и по-доброто обслужване и грижа за пациентите като наша лична мисия и цел. В тази връзка взехме решение да дарим нашата система на община Бургас и да помогнем на здравните училищни кабинети да функционират по-добре в ползва на децата, техните родители и училищните лекари.

Щастливи сме, че можем да дадем нашия малък принос към детското и юношеското здравеопазване и да предоставим на Общината и на училищата за техните новооткрити лекарски кабинети цялостна дигитална структура, която да има пълна прозрачност за пациентските детски досиета.

Ще помогнем на всеки един кабинет в училищата с инфраструктурата и внедряването, така че децата на Бургас да получат адекватна оценка на състоянието им , по-добро развитие на здравеопазването и най-вече системата  ще се използва за профилактика и превенция на всички деца.“, казват от компанията.

СМАРТ СОФТУЕР СИСТЕМС ЕООД е високотехнологична софтуерна компания, специализирана в разработването и внедряването на медицински софтуер JOYSTICK. Това е цялостна информационна система за менажиране на лечебни заведения, с мисъл към човека, бизнеса и здравеопазването. JOYSTICK отговаря навременно на нуждите на клиентите и разработва иновативни подходи и методи за по-добро бъдеще в обслужването на клиентския поток. Продуктът минимизира  разходите и спомага за вземане на правилни управленски решения.

Изключително лесен и удобен софтуер за работа, проектиран за лекари специалисти, които работят в кабинет. Системата обслужва всички първични документи, които са необходими за профилактика и превенция на един пациент. Над 4000 лекари използват системата в цяла България.

JOYSTICK предлага модули за регистрация, прегледи, направления и уеб попълване на информация. Всеки доктор ще има специален софтуер, в който ще вижда цялата история на пациентското досие на детето. Хубавото в системата е, че дава възможност на родителите сами да влизат и да попълват по-специфични здравословни проблеми или нужди на детето, като алергии, неразположения или изискване за по-специални нужди.

Всеки лекар ще има достъп до пациентската история на учениците и ще може да комуникира по-лесно с родителите им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: