Дни на българската музика предстоят в Музикалното училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:18 / 06.03.2018
1656
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Три невероятни срещи, изпълнени с красотата на българската класическа музика, предстоят в рамките на проект "На концерт в сряда" в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров".

На 7, 14 и 21 март, почитателите на родната музика ще имат удоволствието да се насладят на живото изпълнение на младите музиканти, които ще представят Бургас на ХХІV Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба "Върбан Върбанов".

От 20 до 24 март в Бургас ще се състоят Дни на българската музика, които ще бъдат посветени на 140 години от Освобождението на България. В рамките на тези дни ще бъде и поредното издание на конкурсът за българска класическа музика.

В сряда в магията на българската музика ще ни потопят произведенията на Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Парашкев Хаджиев, Александър Райчев, Васил Казанджиев, Добри Христов, Христо Радоев, Асен Карастоянов, Георги Златев -Черкин и др.

Младите музиканти ще завладеят слуха и съзнанието на публиката, чрез музиката създадена от виртуозни и вдъхновени творци и през погледа и сърцето на съвременниците ще предадат красотата българската класическа музика.

Поредицата "Музикалните съкровища на България" се осъществява в рамките на проекта "На концерт в сряда" , тази сряда - 7 март от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).