Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Добри новини за най-възрастните бургазлии!
Автор: Иван Сотиров 10:20 / 20.03.2024Коментари (1)13521
©
На предстоящата си сесия Общинският съвет ще реши дали Община Бургас да осигури необходимото съфинансиране в размер до 4 400 000 лв. за изграждане на новия дом за възрастни хора в Минералните бани, установи справка на Burgas24.bg.  

Със свое решение от февруари 2023 година местният парламент позволи на Община Бургас да кандидатства с проектно предложение “Реформиране на Дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови" чрез изграждане на нова сграда за резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст по Програма за модернизиране на дългосрочната грижа на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Община Бургас подготви и кандидатства с проектното предложение през месец април 2023 г.  По първоначално обявените условия за кандидатстване по процедурата не е бил определен максималният размер на средствата за конкретен проект, като същият е следвало да бъде съобразен с необходимостта от ремонт, оборудване и капацитет на сградния фонд на съответния дом за стари хора. Стойността на депозираните от общините проекти многократно е надвишил общия бюджет на процедурата. В процеса на оценка на проектното предложение с писмо на заместник–главен директор на ГД ЕФМПП Община Бургас е уведомена за спиране оценката на предложенията за изпълнение на инвестиции по процедурата до приключване на образуваното производство по изменение на поканата и условията за кандидатстване, става ясно от докладната записка.

В публикуваните през февруари 2024 г. изменени условия за кандидатстване по процедурата е изчислена максималната стойност за всеки проект  според капацитета на дома (съответния брой потребители) и съответната РЗП, предмет на интервенция по процедурата, като за Община Бургас максималната стойност за проекта е 3 335 917.00 лева с вкл. ДДС.

"Предвид невъзможността съществуващата сграда на Дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови" гр. Бургас да бъде реконструирана, в съответствие с Наредбата за качеството на социалните услуги, за предоставяне на резидентна грижа за възрастни хора в над трудоспособна възраст, планираните дейности включват изграждане на нова сграда в "Минерални бани", с капацитет за 32 потребители. Сградата ще разполага с всички необходими удобства, за да осигури приятна и социална среда, а също спокойни условия за живот на неговите обитатели. Същата ще бъде обзаведена и оборудвана, съгласно функционалните изисквания за предоставяне на услугата резидентна грижа за възрастни в над трудоспособна възраст“, се казва в докладната записка.

Община Бургас разполага с одобрен технически инвестиционен проект и количествено-стойностни сметки, видно от които общата стойност за изпълнение на строително – монтажните работи надвишава предвидения ресурс за изпълнение на проекта. На предложените единични цени за строително – монтажните работи за обекта бе извършена допълнителна проверка, с което се установи, че същите са съпоставими с пазарните.

Инвестиционният проект е изготвен в съответствие с функционалните изисквания и насоки за изграждане на инфраструктурата за съответната социална услуга, което не позволява оптимизиране на предвидените помещения, с цел намаляване разходите за тяхното изграждане.

Общата индикативна стойност на е в размер на 7 726 328,00 лв. с вкл. ДДС. "В тази връзка с оглед изпълнение на дейностите точно, пълно, качествено и в срок е необходимо да бъде осигурен допълнителен финансов ресурс в размер до 4 400 000 лв. за покриване на допустими и недопустими разходи, необходими за реализацията на проекта“, е записано в докладната записка.



Още по темата: общо новини по темата: 2
28.02.2023 »
20.02.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.03.2024 г.
0
 
 
А дано..ама надали?!?!?!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: