Доставят топла храна на Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:31 / 30.04.2020
897
Кирил и Георги Домусчиеви и пристанищният оператор "БМФ Порт Бургас" ЕАД дариха хранителни пакети на стойност 300 000 лева. Те са предназначени за няколко категории хора в Бургас, които имат нужда от подкрепа по време на извънредното положение. От хранителното дарение  пет пъти на ден се доставя топла храна на Центровете за настаняване от семеен тип  в града. Доставките ще продължат до септември. Община Бургас е изпратила писма до всички  училища и детски градини да подадат адресите на семействата, които са в затруднено положение. За 1200 от тях  са предвидени по два дарителски пакета от същото хранителното дарение, както и за още 1200 социално слаби граждани на Община Бургас.

Отделно се доставят хранителни пакети по програмата на Общински съвет за Covid 19, и от  другият дарителски фонд на общината.

От днес се извършва пълна дезинфекция на пунктовете на Детска-млечна кухня, където от понеделник родителите могат да получават храна за децата си.  Продължава дезинфекцията на спирки, подлези и пешеходни пространства с нов препарат, който осигурява много по трайна и устойчива защита. С него ще бъдат обработени и всички детски и спортни площадки.

70 служители на  Община Бургас и доброволци дежурят по парковете в Бургас и при установени драстични нарушения сигнализират органите на МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).