Дрогиран шофьор отива на съд заради причинена смърт в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:20 / 14.05.2016
1212
Окръжна прокуратура Бургас предаде на съд Калоян Манев. 23-годишният мъж е обвинен за това, че на 31.01.2015 г., около 17.20 ч., в Бургас на бул."Захари Стоянов" край ж.к."Меден рудник" при управление на лек автомобил БМВ нарушил правилата за движение по пътищата, като управлявал превозното средство с превишена скорост от 97 км/час на място, на което максимално допустимата от закона скорост е 50.

Подсъдимият е управлявал автомобила под влиянието на наркотични вещества - метамфетамин и канабис. В резултат на тези фактори Манев изгубил контрол над автомобила и допуснал самостоятелно ПТП, като по непредпазливост причинил смъртта на мъж, пътувал в автомобила, както и по непредпазливост причинил лека телесна повреда на друг пътуващ с него.

На 31.01.2015 г. около 17.00 ч. подсъдимият се е срещнал в кв."Долно Езерово" със свой познат. В този период от време той вече бил употребил наркотични вещества. Времето е било дъждовно. Пострадалият, заедно с още едно лице, търсел транспорт до ж.к."Меден Рудник", като за целта помолил Манев да го отведе. 

И тримата се качили в автомобила, като били без предпазни колани. В този момент се е смрачавало, като дъждът се е усилвал постепенно. Подсъдимият управлявал лекия автомобил "БМВ" с превишена скорост от около 80-90 км.ч., като приближил светофара до магазин "Бриколаж". 

Пътното платно за движение се е състояло от три ленти за движение, разделени помежду си с прекъснати линии. В този участък имало плавен завой надясно със слаб наклон на изкачване. 

Манев управлявал автомобила си около средата на своята лента със скорост около 97 км.ч., с включени светлини. Той предприел изпреварване на автомобил. Скоростта на л.а. БМВ и стичащата се дъждовна вода по пътното платно са създали условия за възникване на аквапланинг, както и употребените наркотици довели до загуба от страна на водача върху контрола над автомобила. 

БМВ-то напуснало пътното платно отдясно, като първо се ударил с предната дясна странична част в края на мантинелата. В края на съприкосновението с метален стълб, автомобилът се завъртял рязко надясно и достигнал с предната си странична дясна част тролейбусния стълб. 

Настъпил силен удар в предната дясна врата, където седял пострадалия. В мига на един от поредните удари на автомобила, скоростта на автомобила била около 75 км/час. И тримата мъже изпаднали в безсъзнание от третия удар, като седящият на предна дясна седалка починал в резултат на получените травми.

Произшествието настъпило на около 50 м. преди първото кръстовище на бул. "Захари Стоянов" за к-с "Меден рудник". Окръжен съд-Бургас е насрочил съдебното заседание на 28.06.2016 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).