Дянков като линейка от Русе до Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:48 / 16.08.2010
1145
Вицепремиерът Симеон Дянков хвърчи като линейка из страната да решава проблеми. Той се видя с представители на консорциум от САЩ край русенското село Помен. Американо-канадско-израелската компания разказа на вицепремиера за плановете си да отглеждат десет вида специфични водорасли за фармацевтичната промишленост в 90 дка изоставени рибарници. Това съобщи заместник областният управител Петър Даскалов след срещата в Русе. След това Дянков се включи в тържествата в морската ни столица за Деня на Варна.

Вицепремиерът от два дни е в града. Той заедно със семейството си се настани във Фердинандовата къща в резиденция "Евксиноград". Най-вероятно е наел апартамент мезонет за 700 лева на нощ. Семейството на финансист номер 1 води гости от Америка на море у нас.

"Симеон Дянков си почива край мене, гощават ни с погачи и мед", каза премиерът Бойко Борисов вчера. Финансовият министър трябваше да ръководи данъчна хайка за укривани обороти в дискотеките по крайбрежната алея в събота срещу неделя. Въпреки очакванията на журналистите той не се появи, защото премиерът го ангажирал посреднощ и с друга работа. Бойко Борисов постави задача на вицето си и в следващите дни от почивката му. Още в неделя той трябваше да се срещне с ЕВН за бързи мерки да не се спира токът по Южното Черноморие. След това Дянков бе пратен в Бургас - да обсъди възможностите за кръгово движение в квартал "Меден рудник". Въпреки че е в отпуск, на вицепремиера не му остава никакво време да почива със семейството, децата и гостите си.

В "Евксиноград" разпуска и президентът Георги Първанов с първата дама, двамата синове и снахите им. Досега обаче държавният глава и финансист номер 1 не са се засекли нито веднъж на плажа. Правителствената база е огромна и се шири на 800 декара площ. Държавният глава и семейството му по традиция отмарят в Слънчевото бунгало. Кокетната вила е много отдалечена, разполага със собствено барбекю, а пред нея има и отделен плаж.

Държавният глава обича да играе плажен волейбол, да разпуска с футбол, той рита предимно с хората от авангарда си. За релакс и почивка президентът залага на всички спортове с изключение на тенис на корт - любимата игра на Бойко Борисов.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).