„Джаспърс” учи бургаски студенти да боравят със специализиран софтуер

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:49 / 11.03.2009
1268
Консултантите по програма „Джаспърс" ще обучат двама студенти от Бургаски свободен университет да работят с програмата TransCAD. Това е специализиран и много скъп софтуер, който се използва за обработка на данни и планиране на транспорта в урбанизирани територии. Студентите ще се научат да въвеждат в програмата информация за всички улици, маршрути и спирки на автобусите в Бургас. TransCAD превръща тези данни в интерактивна дигитална карта, в която могат да се създават симулации на нови транспортни модели, за да се провери тяхната приложимост. Малцина са хората в България, които могат да работят с тази програма. В този смисъл на двамата студенти се дава изключителен шанс за престижна професионална реализация.

Консултантите по програма „Джаспърс" са у нас, за да помогнат на Община Бургас да подготви проект за модернизиране на градския транспорт на стойност около 50 млн. евро. Проектът е пилотен за България, а финансирането му ще бъде осигурено по линия на еврофондовете.

Консултантите работят активно в Бургас от няколко седмици. В момента се анализира актуалното състояние на транспортната система в града. С помощта на студенти от БСУ консултантите проучиха мнението и броя на гражданите, пътуващи с автобусите на общинска фирма „Бургасбус". Следващата седмица 25-30 бургаски студенти отново ще се включат в преброителна акция - този път по линиите на частните превозвачи „Бургасволан" и „Комфорт". Част от тях ще засичат на автобусните спирки броя качващи се / слизащи пътници. Други ще интервюират пътниците в самите автобуси и маршрутки.

Изключително голям е броят на бургаските студенти, предложили помощта си на „Джаспърс". Повечето от тях учат в специалност „Маркетинг". За студентите това е шанс на живо да видят и участват в подобно мащабно проучване, за каквото само са чували или чели в учебниците по „Маркетинг".


Виж коментарите (0)

Още по темата (34):
20.01.2012 Изработват транспортен стратегически план на Бургас по европейски проект
20.01.2012 Събират информация и препоръки относно състоянието на обществения градски транспорт в Бургас
28.11.2011 Проверката в градския транспорт на Бургас: 7 акта и 5 фиша за седмица
11.11.2011 Проведоха обществено обсъждане на проекта "Интегриран градски транспорт"
16.09.2011 Красимир Стойчев: Проектът за интегриран градски транспорт се движи по план
26.11.2010 Община Бургас и МРРБ подписаха договор за 67 млн. евро
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).