Ефективна присъда за телефонен измамник, оплел в мрежите си пенсионери от цяла България

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:23 / 06.02.2020
1550
Районен съд – Бургас наложи наказание лишаване от свобода за срок от две години на Димитър Д., което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Съдебната инстанция кумулира няколко условни присъди спрямо подсъдимия и определи едно общо най-тежко ефективно наказание измежду наложените му условни осъждания от Районен съд - Стара Загора, Районен съд - Ямбол, Районен съд -  Сливен и Районен съд -  Бургас.

Според Районен съд – Бургас се касае за лице, което в периода  от 21.02.2018 г. до 30.03.2018 г., за около 40 дни, е извършило 5 престъпления на територията на 4 области (Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас). Престъпленията са извършени в съучастие с други лица. Всичките 5 присъди, произнесени по отношение на Димитър са за престъпления, добили известност с термина "телефонни измами", като общата сума на нанесените вреди възлиза на 77 149.33 лева и жертвите са възрастни граждани. При посоченото дотук настоящият съдебен състав намери, че изтърпяването на наказание лишаване от свобода за срок от две години не бива да се отлага, а следва да бъде изтърпяно ефективно. Според съда, осъдения е лице с висока степен на обществена опасност, което за много кратък период от време е извършило множество умишлени престъпления, които са тежки престъпления по смисъла на закона.

Определението на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).