Ето как се движат цените на шофьорските курсове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:25 / 23.04.2023
1141
С 18 процента са поскъпнали шофьорските курсове през миналата година. По данни на Евростат България заема втора позиция в Европейския съюз по ръст на курсовете за шофьори в периода от 2020 до 2022 година. Какво включва цената на обучителен курс за най-масовата категория В и има ли отлив на желаещи - отговор потърси Наталия Йорданова.  

Според автомобилните инструктори причината за ръста на курсовете за шофьори е повишението на цените на горивата. Цените за обучение на шофьори в Русе са едни от най-ниските в страната, казва инструкторът Наско Николов.

"В Пловдив, например, курсът е между 1200 и 1500 лв. Подобно е в София, Разград и Варна. Тук е малко по-добре положението", казва той.

Неопитните водачи в Русе често се сблъскват с интензивно движение, разкопаните улици и липсата на толерантност от страна на останалите участници в движението. Според школите за обучение на шофьори цената на курса трябва да е по-висока, но заради намаляващото население и ниските заплати, това щяло да доведе до отлив на курсисти.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).