Ето какъв бюджет да очаква Бургас за 2024 година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:12 / 14.01.2024
1384
505 млн. лева ще е макрорамката на бюджета на община Бургас за тази година, съобщи председателят на общинската комисия по бюджет и финанси Иван Ненков. Той е и председател на гражданско обединение" Бургазлии", което проведе среща с граждани. Целта й бе да се изслушат въпроси, коментари и предложения, които биха влезли в плана за 2024, уточни Ненков.

Има конкретни такива:

"Има предложение по отношение на предвидените от държавния бюджет ремонти на пътни отсечки. Един от гражданите попита дали по проектирания път от Рудник до Драганово е заложена инфраструктура за оптични кабели. Ако има такава,  живущите там ще имат достъп до  интернет и оптична телевизия." 

Запознах се с държавния бюджет и частта за община Бургас, там има заложени доста проекти, обясни още Иван Ненков. Бюджетът, представен от Димитър Николов, е интересен и силен, според мен. Заложени са ремонти на пътни отсечки, на сгради. Ние ще настояваме за увеличаване броя на видеокамерите около училищата, за да се минимизира опасността от дилъри и да е по-сигурно за децата, подчерта председателят на" Бургазлии".

Иван Ненков е присъствал на среща на общинските съветници и част от общинската администрация, където е  представена макрорамката на бюджета.Той е бил поканен на нея от колега от общинския съвет.  

Проектобюджетът ще се обсъжда този месец на обществени обсъждания , предстои да бъде разгледан и в общинските комисии, през февруари трябва да бъде гласуван на общинска сесия, предава БНР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).