Гладна стачка в бургаския затвор! Вижте каква е причината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:19 / 17.01.2017
3419
Шести ден двама обитатели на бургаския затвор са в гладна стачка. Единият обаче е диабетик и веднъж вече викали линейка заради криза, в която изпаднал, научи "24 часа". 

"Освен мен, гладуват още момчета. Аз съм с диабет, но не получавам диетична храна. Никой не чува оплакванията ми, няма как да се обадя на тел.112 - от затвора не може", алармира 39-годишният Щилян Хегенбард. 

Той се разследва за разпространение на порнографски материали по чл.159 , делото все още не е стигнало до съдебна фаза. Другият затворник, обявил гладна стачка, е каналджията Росен Цолов, който бе задържан през август м.г. след гонка с жандармерията между Синеморец и Ахтопол. 

"Бил съм в затвора в Белене, във Врачанския и Софийския, но положението в бургаския затвор е нетърпимо. Аз съм с фисура на дебелото черво, трябва да се оперирам, но никой не ме пуска. Вместо това съм настанен в помещение с още 11 човека, без санитарен възел. За нужник се използва кофа, която цяла нощ стои в килията. Навсякъде е пълно с дървеници. Гладувам, защото искам адекватно лечение. Докторът на затвора казва, че тук не мога да бъда лекуван, но никой не обръща внимание", твърди 54-годишният Цолов. 

По време на залавянето му с 12 иракчани край Ахтопол той е бил пуснат от затвора в Белене, където излежавал 6-годишна присъда, за да се оперира от дископатия в Русе. Вместо в болницата обаче, Цолов с озовал край границата и така се сдобил с още едно обвинение. 

"Не бих искал да коментирам поведението на определени затворници, но обявяването на гладна стачка не е нещо необичайно. Във всеки един от 12-те затвора в страната такива неща се случват", каза директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров. 

В момента се водят десетки дела в Административен съд Бургас срещу ГД "Изпълнение на наказанията" за лошите условия в основния корпус.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).