Големите вълни затвориха за туристи остров Св. Анастасия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:42 / 09.08.2016
780
Единственият обитаем остров у нас - Света Анастасия, спря приема на туристи заради опасно бурно море. Вълнението е над 3 бала и втори ден пасажерските корабчета не пътуват до него. 

От силния северен вятър се образува голяма вълна на пристана, което прави рисковано слизането от плавателните съдове, обясни управителят на острова Павлин Димитров. 

Във вторник на Света Анастасия бяха останали само пазачът на фара и един човек от персонала да дежури за всеки случай. 

"Надяваме се в сряда да отворим острова за посещения. В петък обаче с развалянето на времето има опасност пак да затвори, но ще се решава според ситуацията на момента", каза Димитров. 

Заради бурното море във вторник бе отменено пиратското парти за деца. От управата на острова стискат палци времето да е благоприятно в понеделник, когато е празникът на Света Анастасия и са предвидени куп мероприятия. 

От 21 ч. е концертът на Силвия Кацарова, но при затваряне на острова имало план да се премести в Морската градина на Бургас.

Въпреки 32-градусовата жега повечето плажове от Обзор до Резово обезлюдяха заради червения флаг, който забранява къпането в морето при големи вълни. 

На места южно от Бургас те достигаха 2 м, а на по-скалистите прибоят ги вдигаше на 3-4 м. В по-хладното време до 12 ч. ивиците в Бургаско бяха пълни с летовници, но по обяд започнаха да се изнасят заради силния вятър и големите вълни, които ги закотвиха на пясъка. 

Бурното море напълни басейните по хотелите, където много летовници предпочетоха да се разхладят, вместо да се цопват в морето до колене. Междувременно шефът на общинската комисия по водно спасяване в Бургас д-р Андрей Найденов призова за задължително оборудване на спасителите с рупори и връщане на старите информационни бюра, които навремето на няколко езика предупреждаваха летовниците как да се пазят при бурно море и мъртво вълнение. 

"Само с една свирка да вадиш хората от водата не става, защото ревящите вълни я заглушават", обяснява Найденов.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Обновиха стара сграда на ул. "Александровска"
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).