Хакери нападнаха Община Бургас, дават 100 бона за справяне с атаката

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:49 / 19.07.2016
2845
Хакери са подложили Община Бургас на сериозна атака. Това става ясно от докладна записка на зам.-кмета Красимир Стойчев за промените в бюджета за 2016 г. За справяне с проблема е необходимо закупуването на оборудване на стойност 100 хил. лв., научи Burgas24.bg.

"От средата на месец май 2016 г. се разпространяват компютърни криптиращи вируси, които не могат да бъдат прихванати от антивирусния софтуер на общината", посочва зам.-кметът Стойчев.

От докладната записка става ясно още, че по препоръките на Националния център за действие при инциденти в информационната сигурност за защита на данните е необходимо тяхното съхраняване на няколко места (бекъп), за осигуряване на възможност за бързото им възстановяване.

Трябва да бъдат закупени допълнителни технически средства за сървърно мрежово оборудване - 2 броя дискови кутии към основният дисков масив на 3PAR, 32 бр. твърди дискове за 3PAR и лиценз за динамична оптимизация на данните в дисков масив 3PAR. Чрез тях ще бъде осигурено необходимото дисково пространство за информационните системи и данни, използвани за целите и нуждите на общинската администрация в Община Бургас и ще се оптимизира сигурността им, пише в докладната записка.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).