Хотелиери притеснени от провал на летния сезон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
09:18 / 27.07.2021
10820
Туристическият бранш с писмо до служебния кабинет заради новите ограничения за влизане в страната. Хотелиерите се опасяват от провал на летния сезон. Основно притеснение буди информацията за нова вълна на пандемията.

"Изпратихме това писмо заради многото появили се в медийното пространство заглавия от типа "Летният сезон ще бъде кратък", "Прекратяват сезона още през август" и други. Това са все такива публикации, които внасят напрежение и паника, както в туристите, така и в без това оскъдния ни кадрови състав. За туризма трябва да се говори внимателно, защото се нуждае от спокойствие, дългосрочно планиране. Такива негативни сведения обременяват, паникьосват и туристи, и персонал", категоричен е председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев.

"Напоследък притеснение, че има опасност от провал, расте. В момент, в който туризмът започва да поема глътка въздух, имаме чувството, че някой иска да ни спре кислородът. Бургас премина в жълта зона. Тези, които "оцветяват", дали си дават сметка, че областта заради всички туристи има население в пъти по-голямо, от това, което е по статистика. Много е важно как интерпретираме цифрите, защото се подават грешни сигнали, които ни вредят", каза пред NOVA хотелиерът Теодор Пастърмаджиев.

Той обясни, че отворените хотели са с добра заетост, но много места за настаняване не са отворили врати. Тези, които работят, пък не използват пълния си капацитет. В Слънчев бряг липсват руските и английските туристи. У нас са дошли само тези, които имат имоти по родното ни Черноморие.

Виж коментарите (8)

Още по темата (55):
19.10.2021 На близо на 76% са били заети хотелите през август в Бургаско
27.09.2021 Днес е последният ден с високи температури
26.09.2021 Очакват ни високи температури и днес
23.09.2021 Циганското лято няма да ни подмине
15.09.2021 Експерт: Следващият сезон ще е по-добър, но ще има все по-малко желаещи да работят в туризма!
14.09.2021 Хотелиер: Високи обороти, но сезон от 40 дни! Прецакани сме! Годината е
нулева!
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).