ИАРА предлага административните си услуги в електронен вид

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:25 / 15.03.2022
525
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е сред първите, която ще предлага всичките си административни услуги, заявени в нейния регистър, в електронен вид. За инспекторите на Агенцията е създадено мобилно приложение, което да работи в реално време.

"Всяка административна услуга на ИАРА ще може да бъде заявена онлайн, в това число издаване на разрешителни, регистрации за аквакултурни стопанства, билети за любителски риболов и др. Това ще е възможно благодарение на мобилно приложение, което всеки ще може да използва. То е направено за улеснение на гражданите, като за тази услуга няма да се изисква електронен подпис. Целта е намесата на човешкия фактор да бъде максимално избегната“, коментира главен експерт Сашо Калъчев.

Той представи финала на ПРОЕКТ № BG14MFOP001-3.001-0026, "Разширяване на програмния обхват и надграждане на информационно-статистическата система на ИАРА, съгласно национални и европейски изисквания, както и въвеждане на електронни административни услуги“.

Срокът на изпълнение приключва на 01.04.2022 г.

Общата сума на инвестицията е 1 893 080 лв., от които 1 703 772 лв. финансиране от Европейския фонд за морско дело и рибарство и 189 308 лв. национално финансиране.

Проектът ще осигури разширяване функционалността на действащата информационно-статистическа система на ИАРА, чрез което ще се изпълнят изискванията на националното и европейското законодателство по отношение записването, съхранението, валидирането и прекия обмен на данни, свързани с рибарството и аквакултурите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).