Имало единични случаи на наличие на алкохол в кръвта на шофьорите на градския транспорт в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:19 / 16.03.2015
968
Единични са случаите на наличие на алкохол в кръвта на шофьорите на градския транспорт в Бургас. Това каза инж. Петко Драгнев, управител на ОП "Бургасбус". Той поясни, че е имало случаи, в които е откриван остатъчен алкохол от порядъка на 0,6 промила в кръвта на водача. В тези случаи шофьорът бива спиран от работа.

"Дава му се почивката, за да не се пуска на работа в това състояние", каза инж. Драгнев.

Той допълни, че на всеки шест месеца се правят годишни технически прегледи на автобусите на градския транспорт в ДАИ. Всеки ден преди излизане на работа се проверяват спирачките и светлините от дежурния механик. Всяка сутрин се проверява и годността на водача за здравословното му състояние и за евентуална употреба на алокохол. Заводът производител на автобусите е дал допълнително изисквания да се правят прегледи и техническо обслужване на всеки 30 хил.км на автобуса. Отделно от това всеки месец допълнително се прави оглед на автобуса както за сигурността, така и за годността на отоплението. За по-старите автобуси на всеки 2500-3000 км се прави допълнителна проверка най-вече на спирачната и кормилната система.

"На практика доста често се получава да се проверяват автобусите дали са в годно за работа състояние", каза още инж. Драгнев.

Във вътрешноградския транспорт на Бургас няма стари автобуси или тролейбуси, съобщава радио "Фокус". 67 от автобусите, които се движат в града, са на две години от пускането им в експлоатация. Тролеите са на по-малко от година. Има 7 автобуса, които са на 6 години. По междуселищните линии пътуват стари автобуси, които са на 10-15 години. Разписанието на вътрешноградския транспорт се спазва. В час пик автобусите се движат от порядъка на 4-5 мин. Средната възраст на шофьорите е около 40 години. Няма да има промяна в цената на градския и междуселищния транспорт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).