Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Имат ли интерес авиокомпаниите от целогодишни полети до летището в Бургас?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:21 / 08.03.2024Коментари (17)6961
© Burgas24.bg
Авиокомпаниите нямат интерес да летят целогодишно до Летище Бургас, защото няма търсене от страна на чуждите туристи да посещават региона. Това обяви пред TravelNews Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите и представител на британския туроператор JET2Holidays и на германския FTI.

Темата взриви туристическия бранш и местната власт по Южното Черноморие, защото се оказа, че концесионерът “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД смята да затвори летището за 6 месеца от ноември тази година и да насочи полетите към Летище Варна. В последните две седмици кметовете на 13 общини от Бургаска област поискаха Министерството на туризма и Министерския съвет да преразгледат концесията.

"Летище Бургас не пълни полетите. Когато няма интерес към една дестинация от туристи, просто няма и полети“, коментира Грошев. Той подчерта, че "Фрапорт“ прави много усилия, маркетинг и реклама на Летище Бургас на изложенията в Европа, за да привлече нови авиокомпании на пазара. Но летището не може да предложи туристически продукт, което е работа на общините, хотелиерите и целия местен туристически бизнес.

"Тези общини не са залети с чужди туристи извън летния сезон. Показателно е, че дори нямат и българи, за да показва някакъв интерес и тенденция за развитие“, каза Иван Грошев. Според него потенциал има, но не са създадени условия и продукт за посрещане на гости през цялата година. Затова трябва да работят общините, хотелиерите и ресторантьорите. Те трябва да направят програми и продукти за посрещане на туристи целогодишно за културен туризъм в Несебър и Созопол, в Поморие за балнеология и СПА туризъм, а Бургас – за събития и уикенд пътувания. След това идва ролята на авиокомпаниите да осигурят полети, а Летище Бургас да ги обслужи и посрещне гостите. Туроператорите също ще се включат като видят, че има интерес към дестинацията.

Иван Грошев подчерта, че "Фрапорт“ има интерес да развива Летище Бургас целогодишно, защото ще печели повече от таксите. Това ще им донесе по-големи приходи. "Просто дестинацията не предлага необходимите условия на този етап“, допълни той.

Кметовете на 13-те общини в Бургаска област настояват за целогодишни полети до Летище Бургас, преразглеждане или разваляне на концесията за летището. "С липсата на полети наистина се обрича Южното Черноморие! Което е със значително повече туристи от северното през лятото. А през останалото време нашите туристически бази нямат шанс да работят, именно заради липса на полети. Нашите градове са лишени от чужди туристи извън сезон. Въпросът вече дори не е регионален, а национален! Засяга цял бранш, засяга всеки един от нас. И това е категоричната позиция на кметовете от Югоизточна България!“, пише в позицията им.

От "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД отговориха, че подчертават своя ангажимент като отговорен концесионер и работодател да продължи да увеличава целогодишния трафик и свързаност на Летище Бургас. Компанията постоянно обновява инфраструктурата на Летище Бургас като модерно и привлекателно летище за авиокомпании и пътници, отговарящо на всички изисквания за безопасност и сигурност, тъй като това е приоритет №1. "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е част от "Фрапорт Груп“, обслужила през 2023 г. около 132 милиона пътници в повече от 30 летища. Развитието на Летище Бургас в съответствие с международните правила е задължително условие и се извършва в тясно сътрудничество с Министерството на транспорта и съобщенията от началото на концесията през 2006 г., въз основа на нашия концесионен договор, съобщиха от компанията.



Още по темата: общо новини по темата: 16
28.03.2024 »
26.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.03.2024 г.
0
 
 
Никой ни споменава огромната група от нови собственици, които са принудени да кацат във Варна и да си вземат такси до южното черноморско крайбрежие. Такава голяма група се губи директно в полза на Варна и Бургас отново губи.
Aнонимен
на 11.03.2024 г.
0
 
 
Да летиш от Абърдийн до Бургас е по скъпо от Глазгоу да Дубай. И то с Балкан Холидейз. Страшни цени. А до Дубай летях с Емирейтс . И въпреки всичката скъпо тия На Балкан Холидейз самолета винаги е бил пълен. Таксите на бургаското летище са ВИСОКИ.Това е проблема
Aнонимен
на 10.03.2024 г.
0
 
 
Бургас се превърна в морския Видин. Кой да лети дотам? И за какво?
Aнонимен
на 10.03.2024 г.
0
 
 
Я многознайковците по- долу да отворят и да видят какви са таксите в Бургас!!! Те не са тайна и са по- ниски от Варна! Второ какво означа много пътуващи? 100,1000, 10000? Това че 50 човека искат да летят от Бургас е смешно. Нямате капацитет да поддържате линии. Оня от Белгия , байно като толкова знаеш, защо не си купиш самолет и да си летиш до Бургас? Защото няма да ти излезе сметката, нали? Това е бизнес, а не какво ти се иска на теб. А Търкиш не ги слушай какво говорят, те няма никога директно да ти кажат, а ще лавират и ще се измъкнат. Търсиш въртяха Констанца и Варна с прикачвания, за да си запълнят самолета. Много неща не са така както ги коментирате. Пишете лъжи и небивалици!
Aнонимен
на 10.03.2024 г.
0
 
 
От 2008 с голяма любов и желание купихме имот в Поморие.Последните 3-4 години го посещаваме само за да платим и ..данък смет.Хора живели дълго извън Бг.да им обясняваш ,че е най най ..държавата.Лакомия,лакомия...
Aнонимен
на 10.03.2024 г.
0
 
 
Тук не става въпрос само за туризъм. Какъв туристически продукт предлага Варна извън сезона различен от Бургас, освен казината? Хората искат целогодишна ангажираност на летище Бургас, защото много хора от региона пътуват - кой работи в чужбина, кой гостува на близки, кой иска да отиде на екскурзия...А сега целия този поток се пренасочва към Варна и София.
Aнонимен
на 10.03.2024 г.
0
 
 
Гореизложеното не е истина! Живея в Белгия и е крайно неудобно като жители на Бургас да не летим до нашия град, в който има прекрасно летище, а от и до Варна, което е крайно не комфортно и ощетяващо хората с време и средства за трансфер. Посещавала съм туристически борси, агенции и там летните оферти за България са както за Варна, така и за Бургас. Не виждам някакъв проблем да имат кацане в Бургас. Защо не пробваме известно време Варненци да летят от и до Бургас, да усетят лукса. Тогава да развиват скалъоени теории и извинения нападки.
Aнонимен
на 09.03.2024 г.
0
 
 
Е не, че той Ванката е от Варна. Как ще каже, че има интерес към летище Бургас? А защо не спомене колко българи искат да летят от Бургас. Не е нужно да самолетите да са пълни само с чужденци. Когато има полети ще има и туристи.
Aнонимен
на 09.03.2024 г.
0
 
 
Сезона в Бг е 40 дни!...
Aнонимен
на 09.03.2024 г.
0
 
 
В голяма степен е прав. Продукта извън сезона го няма, в Бургас няма бизнес генериращ достатъчен бизнес трафик, покупвателната способност не е достатъчна за излизащи туристически полети. За разлика от община Бургас, северното Черноморие и град Варна активно се рекламира на голяма част от туристическите борси. Нека първо си свършим домашното и тогава да мрънкаме. Няма логика да имаш атрактивен продукт и интерес към региона, а авиокомпаниите да летят до друг град. Таксите за полети до Бургас и Варна са обществени и всеки може да ги види. Няма такава измислица, че били в пъти по ниски във Варна. Дано покрай този целия шум, всяка страна да направи необходимото за да се започне да се лети до Бургас.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: