Инж. Нели Бойчева: Никак не е лесно да се справим с комарите в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:41 / 01.07.2015
1328
Огромна е популацията на комари в Бургас и с всяка изминала година тя се увеличава заради дъждовете. Тигровите комари, чиято поява миналата година смрази града, предпочитат малките биотопи. Любимото им място за настаняване е там, където след дъжд водата се задържа дълго време на определени места.

"Миналата година много биотопи на тигрови комари имаше в избени помещения и гаражи, в които след наводненията бе влязла вода", посочи за Burgas24.bg инж. Нели Бойчева, управител на "Дезинфекционна станция".

Дъждовното време през тази година усложнява борбата с кръвосмучещите.

"Никак не е лесно да се справим с комарите. Впрегнали сме всички средства и сили, включително провеждаме и въздушно третиране срещу ларви и имаго на комари. Стремим се популацията на комари и кърлежи да бъде в рамките на допустимото. Действаме непрекъснато", посочи инж. Бойчева.

Популацията тази година е много висока, доказвали и данните на Регионалната здравна инспекция, според които при комарите и кърлежи тя е увеличена в няколко пъти, сравнено с предишни години.

"По-силни препарати няма как да се използват, понеже ще има реакция на другия животински сват, като риби и пчели. Работим с допустимите концентрации, които да не вредят на другите организми. Решението е по-често да се третират зоните и да се набляга на ларвите на комарите", добави Бойчева.

 

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация
Много странен инцидент в "Изгрев"
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).