Кметът: Бургас пропуска своя шанс да организира индустриална зона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:53 / 25.03.2011
1847
Бургас пропуска своя шанс да организира индустриална зона, каза кметът Димитър Николов във връзка с отказа на общинските съветници да учредят акционерно дружество за нейното управление.
 
"От името на няколко хиляди безработни бургазлии изразявам разочарованието си, защото държавните средства за изграждане на вътрешна инфраструктура в новата индустриална зона ще отидат в друг град. Бургас ще пропусне една перфектна възможност да облагороди този заблатен терен с държавни пари, да отвори работни места и да съживи икономиката на града", допълни кметът.

"Нека да отговорят на стотиците таксиметрови шофьори защо няма толкова клиенти, нека да отговорят на магазинерите защо няма толкова клиенти, нека да отговорят на сервитьорките и барманите в кафенетата и ресторантите защо няма толкова клиенти, защо хората поръчват по-малко - заради липса на пари. Липсата на пари идва заради липсата на икономика", категоричен е Димитър Николов.

Той заяви, че всички бургаски бизнес структури са подкрепили създаването на новата индустриална зона:
"Тя е крайно необходима, понеже липсват подходящи терени в момента. Нека да тежи на съвестта на тези, които са срещу отварянето на нови работни места в Бургас". В момента се обмисля друга възможност за реализиране на инициативата.

"Аз съм искрено притеснен, защото средствата, които са осигурени от държавата за тази индустриална зона, могат да бъдат пренасочени в друг град. Подобни зони се организират близо до Варна, Плевен, Пловдив. Те могат да ни изпреварят и предприятията ще се построят там, за съжаление", обобщи кметът.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).