Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът: Бургас ще е първият град в България с изцяло изградена велосипедна мрежа
Автор: Екип Burgas24.bg 16:49 / 09.06.2011Коментари (9)2456
© Burgas24.bg
Бургас ще бъде първият град в България, който в рамките на не повече от две години и половина ще има изцяло изградена с връзки, маркировки, с правила велосипедна мрежа. Това язви по време на дискусионно телевизионно студио кметът на общината Димитър Николов. Той посочи, че в момента има изградени няколко участъка от нея.

"Сега започва приемането на проекта за нова велоалея, която започва от входа на Бургас от първото кръгово, преминава покрай ул. "Янко Андонов" и се вклъчва в Морската градина. Приключихме и с техническите условия за заданието за проектирането на веломрежа в Бургас. Техническата част е готова, така че много скоро ще обявим на сайта и по смисъла на закона за обществените поръчки, процедура за избор на проектант и до Нова година да имаме готов работим проект за да можем да го изпълняваме. Успоредно с изграждането на веломрежата интензивно започнаха при нас да идват искания за весосипедни паркинги, стоянки за велосипеди, включително и на ул. "Александровска". Оказа се, че три пъти трябва да увеличим местата за паркиране на велосипеди", каза още кметът Николов.

По неговите думи трябва да се промени наредбата за да се предостави на всички собственици на електрически превозни средства - електромобили да паркират безплатно на синята зона. Кметът Николов е осигури фирма, която да почиства безвъзмездно през ден плажната ивица. Той посочи, че е на ръба на закона, тъй като плажовете са собственост на държавата. "Не можем да си позволим бургаския плаж да бъде осеян с боклуци и да е грозно място, което да отблъсква, то трябва да привлича", допълни той.

"Имам уверението на областния управител, че на 28 юни вече има по-качествен интерес към северния бургаски плаж", каза кметът Николов. Той посочи, че и двата плажа са обезпаразитени. "Бившата дискотека "Нептун" се обитава от клошари, имаше и няколко умишлени палежи, била е използвана и за склад на откраднати вещи. Това е една страхотна язва на лицето на града. Вече втора година почти три конкурса вече се правиха Фирмите от Бургас и инвеститорите от страната не проявяваха никакъв интерес зоната на бившата дискотека "Нептун" и тези грохнали постройки, част от които са незаконни и тепърва допълнително трябва да се събарят", обясни градоначалникът. Фирма е спечелила конкурса и броени дни остават да се подпише договора с общинското предприятие БКС. От фирмата имат идея да направят мултифункционален център. Ще има ресторант кафе, кът за деца, зона за спорт, обясни кметът Николов. Той също така посочи, че до момента няма заявен инвестиционен интерес за реализацията на проекта "Супер Бургас".

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на burg
премахни филтъра

+3
 
 
Сериозно се замислям да си купя звънче - като карам по Гурко и Мицкевич тези който вървят срещу мен бързичко се изтеглят встрани, че лошо ги гледам и не мърдам и сантиметър встрани от алеята. Проблем са пешеходците, които се движат по посока на движението, но и там си има начин - приближаваш се лекичко отзад и на метър от тях надуваш някоя тромба или по-стряскащ звънец. Не са свикнали още да не ходят по велоалеите, но с времето и това ще стане. Да кажеш, че няма място, но това просто не е вярно - тротоарът по Мицкевиц е достатъчно широк и дори е разделен на две, а по Гурко има голям тротоар от другата страна на улицата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Олиото стигна цената на зехтина
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
Великден 2024 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: