Кметът Николов отново възропта срещу орязването на приема в Колежа по туризъм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:16 / 24.04.2017
3123
За да бъдем конкурентни на глобалния туристически пазар и сред нашите съседи, ние трябва да имаме квалифицирани и компетентни кадри. В нашия Колеж по туризъм се изучват информационни технологии, маркетинг, чужди езици. Няма как със средното образование, което подготвя готвачи, камериерки, озеленители и специалисти в кухнята, да бъдем конкурентен пазар. С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов за пореден път се противопостави на решението на Министерството на образованието за драстично орязване на бройките за прием в Колежа по туризъм в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

По време на форум на тема "Образованието и реализацията на специалистите в сферата на туризма" кметът призова Министерството на образованието да отмени своята рестрикция спрямо броя места в местния Колеж по туризъм и да увеличи приема в търсените специалности, а не да ги намалява. На кръглата маса участваха министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова, министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, областният управител Вълчо Чолаков, ректорите на двата бургаски университета, както и техни колеги от други висши учебни заведения, които подготвят специалисти за бранша.

Директорът на Колежа по туризъм проф. Диана Радойнова заяви, че учебното заведение е с най-добрата практическа база у нас. Студентите също така излизали добре подготвени, а за това говорил фактът, че всички от тях успявали да намерят работа в сферата на туризма. Тя също призова за увеличаване на приема за 2017/2018 година, който е заложен като 60 бройки, при 120 през миналата и 240 през 2015 година.

Какво още споделиха пред журналисти кметът Николов и Диана Радойнова вижте в нашето видео!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).