Кметът Николов против допълнителния данък върху доходите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:21 / 15.09.2015
1140
"Следейки бюджетните потоци на Община Бургас, базата за облог е около 100 млн. лв. Ако ние въведем такъв данък, а той е до 2 %, това ще бъде максимум до 2 млн. лв. допълнителен приход в бюджета на Община Бургас", така кметът на Бургас Димитър Николов коментира идеята общините да имат право да начисляват 2 % допълнителен данък върху доходите на регистрираните на тяхна територия работещи, предаде репортер на Burgas.24.bg.

"Това не е толкова сериозен финансов приход, че да се стремим да налагаме такъв допълнителен данък", добави Николов. По думите му позицията на Националното сдружение на общините и неговата, в качеството му на член на Управителния съвет, е да се намери механизъм да се търси част от досегашния 10 % данък, който се налага. По този начин няма да се обременява допълнително бюджетът и личният доход на гражданите, а от събрания налог ще се отстъпва процент в полза на общините, счита кметът Николов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).