Кметът Николов се срещна с новия областен управител на Бургас Константин Гребенаров

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:52 / 13.08.2009
1489
Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес /13 август/ с новоназначения Областен управител на Бургаска област Константин Гребенаров. На срещата присъства още и директорът на ОДП - Бургас Васил Едрев.

Още в началото на разговора новият областен управител получи от кмета Димитър Николов поздрави и пластика на закрилника на Бургас Свети Николай Чудотворец с пожелания за съвместно и ползотворно сътрудничество за решаване на сериозните проблеми на Бургас и региона.

Константин Гребенаров благодари на кмета за добрите пожелания и заяви, че Димитър Николов е първият кмет, който го посещава от встъпването му в новата длъжност.

В една от основните теми в разговора между тях се превърна започващия само след ден фестивал "Spirit of Burgas" /„Духът на Бургас"/. Кметът сподели, че всички хотели, общежития в „Меден Рудник" и стаи под наем в града и най-крайните му квартали - Сарафово и Крайморие са заети заради "Spirit of Burgas".

„В момента в Бургас не се усеща наличието на криза, защото хотелите, частните квартири и всички заведения в града са пълни", заяви Димитър Николов. Той допълни, че от сутринта на всички телефони в Общината, включително и на неговия, са звънели българи и чужденци, за да търсят съдействие за намиране на места за пренощуване.

Кметът Николов разказа, че група гръцки граждани от Александруполис, желаещи да посетят фестивала, са позвънили на телефона му за съдействие и са заели последната останала стая.

По време на срещата още бяха набелязани важните за Бургас инфраструктурни проекти, каквито са пътният възел Бургас - Созопол - Средец, ремонта на отсечката Сарафово - Бургас, поставянето на нова мантинела по пътя Бургас - Созопол и др.


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
04.09.2009 Златина Дукова: Общинският съвет е една добра школа
03.09.2009 Константин Гребенаров представи двамата си заместници в Областна управа
28.08.2009 Златина Касърова-Дукова и Златко Димитров - зам.-областни управители
27.08.2009 Гребенаров ще води от областта ГЕРБ в Созопол
14.08.2009 Новият областен управител Константин Гребенаров встъпи в длъжност
13.08.2009 Новият областен управител: Приоритет ще бъде осъществяването на пътен възел "Бургас - Созопол"
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).