Корнелия Нинова: БСП свиква избори в местните организации в София и Бургас

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
17:46 / 25.02.2024
1425
Подкрепяме Никола Шмит от Люксенбург като обща кандидатура на европейските социалисти. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция, предаде репортер на "Фокус".

"Ще се борим за равноправно третиране на всички членки в ЕС", допълни Кристиан Вигенин. Той заяви, че отбраната трябва да е тема, по която държавите да взимат самостоятелни решения.

"Предлагаме конкретни мерки за въглищните райони в ЕС. Искаме специална защита на земеделците. Предлагаме да бъде създадена европейска агенция за развитие и контрол на изкуствения интелект, която да бъде базирана в България", каза Вигенин.

"Липса на морал и национално предаделство", така Корнелия Нинова описа управлението на правителството до момента. "Ще има избори в софийската и бургаската организации в двумесечен срок отсега. В София градската организация не изпълни решение на Националния съвет. Даваме възможност на социалистите да решат какви ръководства да си изберат. Ще се гласуват 24 районни председатели и градско ръководство. Националният съвет не изключва и не наказва никого. Това е най-справедливо и демократично. Ана Янева ще ръководи работна група за изборите", допълни тя.

"Не сме приети пълноправно в Шенген", подчерта Нинова.

"Изпраха Борисов и го върнаха във властта", допълни тя.

"Съдебната реформа също е отказ от националния интерес", посочи Нинова. "Не сме наказвали, не сме изключвали".

В следващите два месеца БСП ще проведат вътрешнопартийни изобри. "Кворум имаше, решенията са легитимни", допълни Нинова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).