Лукарски в Бургас: България е един остров на стабилност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:06 / 16.02.2016
2577
Държавите, които имат най-ниската младежка безработица в Европа - Германия, Австрия, Швейцария и Холандия, са държавите, които прилагат дуалната система на обучение. При разговор с министъра на образованието Меглена Кунева е получено уверение, че това е един от приоритетите на ръководеното от нея министерство. Това каза в Бургас министърът на икономиката Божидар Лукарски, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Инвеститори има, но го няма средния мениджърски персонал. Имаме много добре подготвени кадри, особено технически на ниво висше образование", каза Лукарски като добави, че средното мениджърско ниво, особено в техническите специалности, липсва.

"Всички западни инвеститори, особено германските, се оплакват, че като дойдат тук намират много добра почва - ниски оперативни разходи, добри данъчни ставки, работници на ниско ниво - качествени, висок мениджърски персонал, независимо дали е завършил ВУЗ в България или чужбина", посочи Лукарски. Той уточни, че се налага кадрите средно мениджърско ниво да бъдат обучавани или позициите да бъдат заемани от хора с висше образование, нещо което не било характерно например за Германия.

Министър Лукарски каза още, че на фона на случващото се в Турция и в Русия, България е един остров на стабилност, в който се насочват инвестициите на много компании, свързани с техни интереси към Югоизточна Европа.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).