МБАЛ Бургас премахва такса придружител на деца до 2 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:08 / 17.08.2015
737
МБАЛ Бургас премахва таксата за придружител на деца до 2-годишна възраст. Заповедта на изпълнителния директор на болницата д-р Георги Матев влиза в сила от утре, 18 август 2015 г. След тази дата майките на най-малките пациенти няма да плащат, за да стоят при болните си деца.

Срещу таксата имаше недоволство от страна на родителите. "Преценихме, че хората имат право и не е редно майките да бъдат задължавани да плащат, за да се грижат за болните си деца. Те не могат да ги оставят в болницата сами, както това е възможно при по-големите деца и при възрастните пациенти. Правото на придружител на дете до 2-годишна възраст е залегнало и в медицинските стандарти по педиатрия, с които сме длъжни да се съобразяваме и затова ръководството реши таксата да бъде премахната", коментира д-р Георги Матев.

Таксата за придружител в МБАЛ Бургас е 9 лв. без ползване на легло и 20 лв. с ползване на легло. В сумата влиза денонощен престой на територията на отделението и храната. Таксите са едни и същи за всички отделения на болницата.

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).