Майката на Черната вдовица отказа да свидетелства, за да не закопае дъщеря си

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (0)
19:52 / 27.03.2019
6156
Майката на Веселина Гинева, която е редовно призован свидетел по делото за жестокото убийство на инж. Димитър Миразчиев, отказа да се изправи пред Бургаския окръжен съд, предаде репортер на Burgas24.bg. Възрастната жена, която в началото на разследването е дала показания, днес се възползва от правото си да запази мълчание, за да не уличи в престъпление себе си или свой близък.

Общо 20 свидетели бяха разпитани в първите два дни от процеса срещу бившата учителка, прочула се в Бургас с прозвището Черната вдовица. Припомняме, че останките на уважавания инженер от Нефтохимическия комбинат бяха открити в контейнер в Парк Езеро, а за нечовешкото зверство е обвинена бившата му жена, която продължила да харчи солидната му пенсия близо две години след смъртта му. Направената експертиза сочи, че Миразчиев е умрял в адски мъки от глад и жажда, макар че сега Гинева и дъщеря й се опитват да убедят магистратите, че едва ли не алкохолът го е довършил.

Ключови показания даде пред съда дългогодишната приятелка на подсъдимата – Таня Якова. Именно на нея Веселина Гинева се похвалила, че най-после уморила мъжа си и възнамерява да се отърве от трупа му, а след това да продължи да харчи парите му. Срещнали се на кафе на 1.08.2014-а година. Същата вечер бившата учителка замъкнала трупа на Миразчиев, наврян в контейнер за смет до Моста, от където се опитала да го хвърли в морето. Не успяла да провре тялото през парапета, затова добутала контейнера до ЦУРК-а и го зарязала там. Именно този разговор е описан и в анонимното писмо, предоставено на разследващите от Боряна Петкова.

Именно Петкова, която се счита за голямата любов на Миразчев е в основата на разплитането на бруталното му убийство. По време на днешното заседание стана ясно, че двамата с Димитър били много близки в студентските години. После пътищата им се разделили, тя се омъжила и след време заминала със съпруга си за САЩ. Въпреки времето и разстоянието Боряна не спряла да се интересува от някогашния си приятел и се чувала с него когато се прибирала в България. Как анонимното писмо, описващо бруталната жестокост на Гинева е попаднало у нея, така и не става ясно, но Петкова потърсила незабавна среща с прокурор Ангел Георгиев и всячески спомогнала на разследването.

Очаква се нейните показания след месец да се окажат ключови за процеса. Делото продължава на 23 и 24 април с разпит на нови свидетели и вещи лица.

Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
19.05.2021 Наградиха прокурори от Бургас, работили по случая с Черната вдовица
09.04.2021 ВКС се произнесе: Черната вдовица ще гние 17 години в затвора!
20.11.2020 Няма прошка за Черната Вдовица! Потвърдиха 17-годишната й присъда
21.11.2019 Съдът реши: Черната вдовица влиза в затвора за 17 години
12.06.2019 Нови експертизи за смъртта на инж. Миразчиев, Черната вдовица замълча в
съда!
26.03.2019 Ваня Миразчиева изкара покойния си баща пропаднал алкохолик, а майка си - светица
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).