Мария Илиева подкрепи екокаузата на бургаския кандидат за евродепутат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:47 / 17.05.2019
2009
Да бъде създадена Европейска лаборатория за контрол на съдържанието на пластмаси и микропластмаси в морската вода и морските обитатели в Бургас. С това се ангажира бургаският кандидат за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева. Екологичната й кауза бе подкрепена и от поп певицата Мария Илиева.

"Заради човешката дейност тонове пластмаса попадат в морето и застрашават морските обитатели. Опазването на околната среда е в нашето мислене, поведение и възпитание. Искам синът ми да живее в по-чист свят и да има грижа за него“, сподели изпълнителката в емоционално, съвместно видео с бургаския кандидат от евролистата.

По думите на Ивелина Василева, която е и председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите, подобен Европейски изследователски център е необходим, защото заради замърсяването на водните басейни с пластмасови отпадъци, микрочастици от тях попадат в рибата, която консумираме.

В атрактивното видео, което вече има хиляди гледания и стотици споделяния във социалната мрежа Фейсбук, Мария Илиева призовава "всички да помислим, преди да посегнем към поредните пластмасови прибори или към найлоновите торбички“. "Да се погрижим заедно за природата и здравето“, добавя звездата. Видеото завършва с посланието "Яко е да си еко“. То е добре познато като част от кампанията на Министерството на околната среда и водите по времето, когато Ивелина Василева бе министър на ресорното министерство. През 2016 г. тя даде старт на информационната инициатива, чиято цел е да достигне до българските ученици и да ги възпита в опазване на околната среда, грижа и любов към природата.

Ивелина Василева, която през целия си професионален път, е работила за опазване на природата като кауза и начин на живот, си поставя срок от две години, през който бъдещата Европейска лаборатория в Бургас да бъде оборудвана със съвременна техника и учените да започнат своите изследвания.

Сред приоритетите в кампанията за предстоящите избори за Европарламент Василева поставя още изработване и приемане на дългосрочна стратегия за развитие на Черноморския регион и въвеждане на европейски сертификат "Зона, свободна от пластмаса“.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
28.09.2020 Освободиха от наказателна отговорност член на СИК, гласувал два пъти на изборите за Европейски парламент
27.10.2019 Живко Табаков: ДБГ ще бъде непреодолим фактор в Общинския съвет
26.06.2019 Нинова: Не можем да върнем парите от субсидията сега, похарчихме ги
25.06.2019 ГЕРБ първа възстанови надвзетото от партийната си субсидия
25.06.2019 Слави Трифонов: Бла-бла-бла
21.06.2019 Комунисти, не спорете за морала на Нинова и Гергов, извинете се!
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).